Subiectele date azi la Limba și literatura română la Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a

108.302 vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Subiectele date marți la Evaluarea Națională de la clasa a IV-a au fost publicate de Ministerul Educației. Proba următoare este cea la Matematică, miercuri, 19 mai, potrivit calendarului oficial. Urmează pe 20 mai proba la limba maternă. Puteți descărca testele în format .pdf de la finalul articolului.

Iată subiectele de la testul 1:

  1. Citește cu atenție textul de mai jos!

“În vacanța de vară, copleșiți de căldură, Vlad și prietenul lui, Matei, s-au dus la scăldat în râul din apropierea satului lor. La întoarcere, ei treceau pe lângă o livadă de caiși a unei ferme. Pofticioși din fire și cu o foame de lup, au sărit gardul fermei și au început să-și umple buzunarele cu multe caise. Paznicul fermei i-a observat și a fluierat după ei, dar băieții au rupt-o la fugă de le sfârâiau călcâiele. Pe drumul spre casă, Vlad s-a gândit c-o să-l pedepsească părinții pentru că intrase într-o livadă străină, așa că i-a dat lui Matei toate caisele lui.
Cum a ajuns acasă, Matei i-a spus mamei lui, plin de bucurie:
̶ Uite, mămico, ți-am adus niște caise!
Când se uită mama la el, îi văzu buzunarele pline de caise, iar în fiecare mână ținea câte trei caise mari și coapte.

Descarcă testele 1 și 2 de mai jos:

Foto: © Oksun70Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Buna ziua,
    Vrem sa stim la testul 2, de ce nu a fost scoasa intrebarea 13 din barem, daca a fost tiparita gresit? Matei este din testul nr 1.
    Oare de ce a mancat Carlo o portocala? pentru ca o avea in mana, pt ca nu a mai incaput in buzunar? de aici nu se intelege ca avea multe?
    Daca s-au observat greseli la ultimul exercitiu, la majoritatea copiilor, oare nu s-au grabit pentru ca nu mai aveau timp? Ce se doreste prin aceasta evaluare? sa se vada excelenta sau nivelul copiilor?

  2. hmmm…ce pot sa mai spun… la testul 2, copiilor li se cerea sa selecteze 4 substantive care exprima cuvinte- cheie ale faptelor personajelor…. Oare care sa fie acestea? Sa fie cuvantul “portocale”? Da, intr-adevar este substantiv, dar nu arata fapte ale personajelor. Sa fie cuvantul “mama”….tot nu arata o fapta a personajelor. Oare ce minte luminata a facut aceste teste?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2023 se face în județele Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Satu Mare. Profesorii care scanează lucrările primesc 160 de lei pe zi

Ordinul cu pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2023, în județele Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Satu Mare, a fost publicat în Monitorul Oficial. Profesorii care scanează lucrările…
Vezi articolul