Subiectele de la Evaluarea Națională la clasa a IV-a au fost publicate

Subiectele date marți, 17 mai, la Evaluarea Națională de la clasa a IV-a au fost publicate de Ministerul Educației. Proba următoare este cea la Matematică, miercuri, 18 mai, potrivit calendarului oficial. Puteți descărca testele în format pdf la finalul articolului.

Elevii care au susținut Testul 1 au avut textul „Orășelul Tabletelor”, adaptare după o povestire de Cristina Donovici.

„La marginea Orășelului Tabletelor, lângă o pădurice, într-o căsuță galbenă cu buline roșii și cu acoperiș verde, locuia Amelia, împreună cu părinții ei. Era singura căsuță din orășel care arăta astfel. 

Amelia avea zece ani, părul negru, vâlvoi și ochii mari, albaștri. Îi plăcea să alerge, să sară și să cânte fel de fel de cântece vesele. Cea mai bună prietenă a ei era o pisică buclucașă, pe nume Roni. Fructele ei preferate erau… merele! Acest lucru era destul de ciudat, pentru că în Orășelul Tabletelor nu exista niciun copil căruia să-i placă merele. Și, mai mult decât atât, nu era niciun copil care să se joace așa cum se juca ea, adică să sară, ori să alerge, ori să cânte. Toți ceilalți copii se jucau pe tablete electronice, iar când se plictiseau de acestea, se uitau la televizor.”

Iată subiectele de la testul 1:

Testul 1 – Limba română:

Testul 2 – Limba română:

Testul 1, limba română, pentru elevii de la școlile și secțiile cu predare în limbile minorităților naționale:

 Testul 2, limba română, pentru elevii de la școlile și secțiile cu predare în limbile minorităților naționale:

Exit mobile version