Subiectele și baremele pentru limba maternă, simulare BAC 2024, publicate de Ministerul Educației

Foto: © dotshock | Dreamstime.com

Ministerul Educației a publicat baremul de corectare și subiectele pentru proba de Limba maternă de la simularea examenului național de Bacalaureat 2024. Elevii de clasa a XII-a care învață într-una dintre limbile minorităților naționale au susținut joi, 7 martie, proba la limba maternă. Descarcă mai jos subiecte și baremele.

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă a fost de 180 de minute și s-a calculat imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor.

Comunicarea rezultatelor se face pe 15 martie.

Subiect Limba maghiară: profilul umanist, profilul pedagogic:

Barem Limba maghiară: profilul umanist, profilul pedagogic:

Subiect Limba maghiară: profilul real, tehnologic:

Barem Limba maghiară: profilul real, tehnologic:

Subiect Limba germană:

Barem Limba germană:

Subiect Limba italiană:

Barem Limba italiană:

Subiect Limba sârbă:

Barem Limba sârbă:

Subiect Limba turcă:

Barem Limba turcă:

Subiect Limba ucraineană:

Barem Limba ucraineană:

Subiect Limba croată:

Barem Limba croată:

Subiect Limba slovacă:

Barem Limba slovacă:

Rezultatele elevilor nu sunt făcute publice. Vor fi comunicate prin profesori

Rezultatele de la simulare, pe 15 martie, nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor. Potrivit procedurii, rezultatele nu se contestă (art. 13, alin. 8 din procedură) și pot fi trecute în catalog la cerere.

Art. 18 – „(1) Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale se înregistrează în aplicația informatică SIIIR. Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice.

(2) Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise (în cazul simulării probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a), respectiv după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli (în cazul simulării probelor scrise ale examenului national de bacalaureat), fără a primi subiectele.

(3) Lucrările scrise ale elevilor care au susținut probele din cadrul simulărilor examenelor naționale se arhivează și se păstrează, până la sfârșitul anului școlar următor, în unitatea de învățământ din care provin aceștia.”

Foto: © dotshock | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version