SURSE Rezultatele de la simularea pentru BAC 2024 au început să ajungă în școli – UPDATE

Admiterea la liceu 2020

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Rezultatele elevilor care au participat la simularea pentru examenul de Bacalaureat 2024 au început să ajungă în școli, în jurul orei 15, după ce programul elevilor s-a încheiat.

UPDATE ORA 15:00: Conform surselor din școli, inclusiv joi, 14 martie, unii profesori au primit de corectat lucrări de la simulare.

UPDATE ORA 14:45: Potrivit surselor Edupedu.ro, unele inspectorate școlare au primit rezultatele și lucrează la centralizarea pe medii.

Știrea inițială: Rezultatele elevilor care au participat la simularea pentru examenul de Bacalaureat 2024 încă n-au ajuns în școli, potrivit surselor Edupedu.ro. Vineri, 15 martie, notele liceenilor ar trebui să fie comunicate acestora, conform calendarului oficial.

Amintim că profesorii evaluatori au avut termen ca, până miercuri, 13 martie, să termine de corectat lucrările elevilor de la simularea pentru BAC 2024, potrivit surselor Edupedu.ro.

Un profesor a avut de corectat, de regulă, 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională (EN VIII) și Bac 2024, inclusiv de acasă, a prevăzut procedura Ministerului Educației. Lucrările au fost scanate și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate, conform sursei citate. În practică, numărul a ajuns și la 70-80 de lucrări, potrivit surselor Edupedu.ro.

Conform calendarului simulării BAC 2024, vineri, 15 martie, este ziua în care elevii vor afla notele de la probele susținute la simulare. Ca până acum, acestea vor fi comunicate la școală, prin profesori. Tot vineri, 15 martie, ar urma ca Ministerul Educației să facă publice datele adunate după corectarea digitalizată care permite defalcarea punctajelor obținute, pe itemi, cum a făcut și pe 23 februarie pentru simularea EN VIII, acesta putând fi motivul pentru care autoritățile din Educație ar fi transmis profesorilor să încheie cât mai rapid corectarea.

Ce efort ar fi făcut ministerul dacă aloca 2 euro pe lucrare, să spunem, și plătea și simulările? Erau 800.000, cel mult 1.000.000 euro”, a spus Florin Tudose, profesor de logică, filozofie și sociologie la Liceul Teoretic Benjamin Franklin din București, într-o intervenție la TVR Info.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat pentru Edupedu.ro că profesorii care evaluează lucrările de la simularea examenului de Bacalaureat au un număr mare de lucrări și timpul este scurt: „Am primit sesizări în partea colegilor noștri vizavi de numărul de lucrări care le revin pe fiecare disciplină de examen”.

Aceasta a mai spus că Ministerul Educației „ar trebui să țină cont și de solicitările noastre, în numele colegilor noștri, de a se plăti participarea și la aceste simulări”. Liderul sindical a precizat că numărul mare de lucrări care trebuie să fie evaluate este o consecință a faptului că sunt puțini profesori corectori și „ajungem într-o situație oarecum de impas”.

Articol în curs de actualizare

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version