UPDATE OFICIAL Surpriză la Iași: Tudorel Toader, depășit de Liviu Maha în turul 1 al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Turul 2, peste o săptămână

Liviu Maha și Tudorel Toader - colaj Edupedu.ro / Foto: captură Youtube, Facebook

Update: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a anunțat oficial rezultatele aici.

Știrea inițială: Liviu Maha l-a depășit pe actualul rector Tudorel Toader la numărul de voturi în turul 1 al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, au declarat pentru G4Media surse din universitate. Liviu Maha, profesor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, a avut 222 de voturi, iar Tudorel Toader – 191.

Ceilalți candidați sunt Mihaela Onofrei – 128 de voturi, Gabriel Mursa – 121 de voturi, Tudor Luchian – 44 de voturi, Adrian Muraru – 15 de voturi.

Turul 2 al alegerilor se va desfășura pe 18 martie între Liviu Maha și Tudorel Toader, mai scrie G4Media.ro.

Tudorel Toader, cel care a ocupat funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) în ultimele două mandate, are concurență puternică în alegerile pentru următorul mandat: alți cinci profesori s-au înscris în cursa pentru acest post.

Tudorel Toader, fost membru al Curții Constituționale, a devenit cunoscut ca ministru al Justiției în guvernele PSD controlate de Liviu Dragnea. El a fost criticat dur de opoziție și de o parte a societății civile pentru deciziile luate în justiție.

Citește și:
Șase candidați, inclusiv actualul rector Tudorel Toader, s-au înscris în alegerile pentru conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – concurență-record în rândul principalelor universități din țară
Exit mobile version