Suspiciuni de fraudare a examenului de director în Oradea, verificate de procurori DNA: Nota unui candidat a crescut de la 5.60 la 7, cât era necesar pentru a promova proba scrisă

Foto: scoala-avram-iancu-oradea.ro

Procurorii anticorupție au declanșat, săptămâna aceasta, verificări în urma unei plângeri penale care vizează suspiciuni de fraudă la examenul pentru directorii de școli din Bihor, scrie publicația Bihor Online. Potrivit acesteia, procurorii DNA Oradea verifică dacă se întrunesc elementele constitutive pentru infracțiunile de fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu și înșelăciune prin mijloace frauduloase, după ce fosta directoare a unei școli din Oradea a semnalat rezultatul concursului dat de actualul director al școlii, a cărui notă a crescut mult după contestație.

Plângerea a fost depusă, potrivit sursei citate, de Gheorghina Bîrlădeanu, fosta directoare a Școlii Gimnaziale “Avram Iancu” din Oradea. Ea vizează faptul că, după contestația depusă în concursul de directori, nota directorului delegat care conduce acum școala, Ioan Sorin Cuc, a fost majorată de la 5.60 la 7, cât este necesar pentru a promova proba scrisă și pentru a trece în faza interviului.

Publicația menționată precizează că directorul acuzat nu a dorit să facă vreun comentariu.

Bihor Online menționează și un alt caz în care o notă de 7.60 a scăzut la 0. Aceasta, potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Horea Abrudan, a fost o eroare materială care a fost corectată mediat. În cazul notei crescute de la 5.60 la 7, acesta este citat: 

Cea care a sesizat procurorii, Gheorghina Bîrlădeanu, este citată la rândul ei spunând că nu s-ar fi putut “greși, când totul a fost matematic”:

Citește articolul complet pe Bihon.ro. Pe același subiect a scris și eBihoreanul.ro, care notează că și reclamanta se află în concursul de director și care oferă mai multe detalii despre schimbările recente de la conducerea școlii în cauză.

Exit mobile version