Telenovela de la Colegiul Șincai din București continuă. Proba de interviu pentru postul de director, reprogramată pe ultima sută de metri, după ce concursul fusese suspendat la sfârșitul lunii trecute. Ce se întâmplă în cazul candidatei deja respinse, dar retrimisă la interviu?

Foto: captură - Google Maps

Interviurile pentru postul de director la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din București figurează ca “reprogramate” într-un document publicat luni seară pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Procedurile urmează să aibă loc miercuri, 8 decembrie, în chiar ultima zi în care se poate desfășura proba de interviu. În cadrul acestor proceduri, nu este selectat un nou director, rămâne în funcție cel actual. Situația la acest liceu s-a complicat la finalul lunii trecute, când una dintre candidatele la funcția de director a primit notă mică și a fost astfel respinsă, dar nota a fost anulată sau retrasă, fără să fi fost prezentate documente care să ateste această anulare.

În documentul ISMB, figurează ca reprogramate interviurile cu toți cei patru candidați la funcția de director ai Colegiului Șincai. În cazul interviurilor pentru postul de director adjunct, figurează cu nota 8 un candidat, în timp ce al doilea apare ca nereprezentat.

Foto: Nota ISMB cu reprogramările de la CN Gheorghe Șincai

Între timp, au apărut mai multe schimbări în componența comisiei de evaluare de la Gheorghe Șincai, potrivit informațiilor Edupedu.ro, fiind schimbați un cadru didactic din învățământul superior (schimbare semnalată atunci), dar și președintele comisiei. Directorul interimar al liceului, Mircea Țeca, face parte din comisia de interviu.

Un membru al comisiei de evaluare a semnalat posibile nereguli. Rezultatul: reprogramarea pentru ultima zi de concurs

Luni, 6 decembrie, comisia de evaluare s-a reunit din nou, iar unul dintre membrii acesteia, reprezentantul Consiliului Local Sector 4 Tudor Dobrescu, contactat de Edupedu.ro, a explicat că a semnalat nereguli cu privire la reluarea procedurilor pentru candidata deja notată. El a apreciat că membrii Comisiei de organizare a concursului “încalcă legea”.

Tudor Dobrescu a arătat că, la concursul de director adjunct, candidata admisă cu nota 8 este cea care a fost intervievată și a primit notă insuficientă, doar spre a fi propusă din nou spre intervievare la postul de director. El a arătat că a cerut să se verifice dacă aceasta a propus planuri de dezvoltare similare pentru ambele probe, de director și director adjunct, ceea ce contravine regulilor, dar această verificare nu ar fi avut loc.

Același membru al comisiei arată că “eu nu cunosc să existe un act administrativ în care să i se fi anulat nota acordată” candidatei în cauză și face trimiteri la prevederi de procedură ce stabilesc răspundere disciplinară, civilă sau penală în cazul neregulilor în concursul de directori.

Declarațiile lui Tudor Dobrescu, pe larg:

Art. 34. (1) Inspectorul școlar general, președintele comisiei de organizare a concursului, președintele comisiei de evaluare a probei scrise, președintele comisiei de evaluare a probei de interviu și președintele comisiei de soluționare a contestațiilor răspund de corectitudinea organizării și desfășurării concursului de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct.

(2) Nerespectarea prevederilor prezentei metodologii de către persoanele care fac parte din comisiile prevăzute în prezenta metodologie atrage după sine răspunderea disciplinară, conform Legii nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, răspunderea civilă, potrivit dispozițiilor Codului civil sau răspunderea penală, conform dispozițiilor Codului penal, în funcție de gravitatea faptei.”

Calendarul concursului de directori – fazele finale

Miercuri, 8 decembrie, este ultima zi din perioada dedicată desfășurării probei de interviu, perioadă începută pe 15 noiembrie. Contestațiile, care au putut fi depuse din 16 noiembrie, pot fi depuse și soluționate până cel târziu 10 decembrie.

Etapele rămase în procedura desemnării noilor directori:

Citește și:
EXCLUSIV Concursul de directori a fost suspendat la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București, după ce un membru al comisiei s-a retras în timpul interviurilor. Inspectoratul București a anulat o notă acordată de comisie, pe motiv că a fost pusă „dintr-o eroare” și a înlocuit peste noapte „concurs suspendat” cu „reprogramat”
Exit mobile version