Toate comisiile metodice din școli au fost desființate începând din acest an școlar, anunță Ministerul Educației

Foto: © Photosvit | Dreamstime.com

Comisiile metodice din școli nu mai există în Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP) începând din acest an școlar, potrivit unei note trimise de Ministerul Educației tuturor școlilor din țară, obținută de Edupedu.ro. Eliminarea acestor comisii a fost făcută pentru debirocratizare, se arată în adresa oficială.

Comisia metodică era o formă de organizare a activitǎţii personalului didactic din școală sau grădinițe, și care era obligatorie până anul acesta. Înființarea era aprobată în Consiliul profesoral, care stabilea componenţa nominală a acestor catedre/comisii metodice.

Comisiile includeau toate cadrele didactice care predau o anumită disciplină sau într-o grupă de clase și se ocupau de o serie de „aspecte instructiv-educative”. 

Fiecare comisie avea și un responsabil, desemnat de directorul școlii/grădiniței, iar aceste comisii erau de două feluri – permanente sau temporare.

Nota Ministerului Educației și Cercetării nr 6426/DGIP 23.09.2020

Ministerul cere aplicarea noilor reguli din acest an școlar.

Nota Ministerului Educației și Cercetării nr 6426/DGIP 23.09.2020

Noul Regulament, adoptat în septembrie 2020, elimină în întregime secțiunea dedicată comisiilor metodice din vechiul Regulament. Aceasta prevedea următoarele:

Secţiunea a 3-a Catedrele/Comisiile metodice

Articolul 65

Articolul 66 Atribuțiile catedrelor/comisiilor metodice sunt următoarele:

Articolul 67 Atribuțiile responsabilului de catedră/responsabilului comisiei metodice sunt următoarele:

Comisiile metodice erau de tipul: comisie metodică pentru educatori, comisie metodică pentru învățători, comisie metodică pentru diriginți, comisie metodică a profesorilor de matematică, comisie metodică a profesorilor de istorie etc.

Reamintim că prin noul Regulament de funcționare a școlilor a fost redus de la 6 la 5 și numărul comisiilor din școli.

Foto: © Photosvit | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version