Trei din patru elevi ai școlilor postliceale militare sunt vaccinați, declară Ministerul Apărării Naționale / Testarea elevilor în unitățile de învățământ ale MApN și motivul pentru care doar o parte dintre acestea au fost în vacanță

Foto: Facebook - MApN

Între 70% și 75% dintre elevii unităților de învățământ postliceal militar sunt vaccinați, ceea ce face ca numărul celor infectați, izolați sau carantinați să fie redus, în limita a 2-5% la fiecare astfel de unitate, potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării Naționale, la solicitarea Edupedu.ro. Instituția a oferit detalii privind testarea în unitățile sale de învățământ, măsurile de prevenție Covid-19 pe care le adoptă și motivele pentru care doar o parte dintre unitățile instituțiile de educație aflate în administrarea sa au fost în vacanță asemenea celor din sistemul public, la sfârșitul lunii octombrie-începutul lunii noiembrie.

Măsuri de prevenție și testarea Covid-19 în unitățile de învățământ din subordinea Ministerului Apărării Naționale:

În ce condiții s-au suspendat cursuri în unitățile de învățământ ale MapN

Asemenea Ministerului Afacerilor Interne, și acest minister arată că unităților de învățământ preuniversitar din administrarea sa nu le sunt aplicabile criteriile de suspendare a cursurilor școlare. Drept urmare, arată MApN cu privire la perioada în care școlile din sistemul public au fost în vacanță forțată, activitățile cu prezență fizică din școlile Ministerului au fost administrate pe baza unor decizii luate la nivel de instituție.

Astfel, în timp ce grădinițele militare și colegiile naționale militare au acordat vacanță în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, la școlile asimilate învățământului postliceal, cele de maiștri militari și subofițeri, procesul educațional a continuat, acestea fiind “în perioada pregătirii militare generale, care se execută în centre de instrucție și nu desfășoară ore de specialitate”.

Informațiile privind aplicabilitatea măsurilor decise de autorități în cazul unităților de învățământ ale MApN:

Citește și:
De ce n-au intrat școlile de poliție în vacanță ca toate celelalte școli de stat – explicațiile MAI / De patru ori mai multe concedii medicale decât cazuri de Covid-19 înregistrate în unitățile de învățământ ale Internelor
Exit mobile version