Tribunalul București a anulat pentru plagiat diploma de doctor a fostului ministru PNL de Interne, Radu Stroe / Decizia nu este definitivă

Radu Stroe / Foto: gov.ro

Tribunalul București a anulat diploma de doctor al Academiei Naționale de Informații a SRI a fostului ministru PNL de Interne, Radu Stroe, potrivit deciziei Tribunalului Capitalei din 6 decembrie 2021, scrie G4Media.ro. Decizia nu este însă definitivă.

”Admite acţiunea. Anulează Diploma de Doctor seria … Nr. …, eliberată de Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” cu nr… din 19.08.2013”, este decizia Tribunalului București.

Decizia Tribunalului se înscrie într-o serie mai largă de doctorate anulate după ce chiar ANI a SRI a formulat solicitări de retragere a titlurilor de doctor, din pricina plagiatelor, în cazul mai multor persoane.

În septembrie, Tribunalul a anulat pentru plagiat diploma de doctor a generalului SRI (r), Dumitru Dumbravă, fost șef al direcției juridice a SRI pe vremea generalului Florian Coldea, fostul șef militar al SRI. După trecerea în rezervă a lui Coldea în 2017, Dumbravă a fost secretar general al SRI, până la trecerea lui în rezervă, în 2018. Dumbravă a devenit celebru în urma unui interviu acordat în 2015 publicației online juridice.ro în care a vorbit deschis despre ”câmpul tactic al serviciilor” din Justiție.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version