Turcan compară efectele din educaţie ale lipsei masteratului didactic cu efectele produse de amânarea abrogării recursului compensatoriu. Masteratul didactic va fi pilotat în doar 5 universități

Foto: Facebook Monica Cristina Anisie

“Masteratul didactic ar fi putut fi în vigoare încă de acum 7 ani. Vă dați seama unde am fi fost acum? Dacă îmi permiteți o analogie, știți că e o dezbatere intensă pe legea recursului compensatoriu, în justiție. Proiectul nostru pe abrogarea recursului compensatoriu a fost depus în februarie, timp în care au mai fost eliberați 10.000 de infractori, dintre care 7.000 au recidivat”, a declarat astăzi vicepremierul Raluca Turcan.

Masteratul didactic prevăzut de legea educației încă din 2011 a fost anunțat de ministrul Educației, Monica Anisie, ca măsură ce va fi implementată începând cu următorul an universitar. Dar chiar și acum, când va fi operaționalizat, el va fi introdus “prin pilotare”, în doar 5 universități. De precizat că masteratul didactic a fost respins de toate universitățile, care continuă și astăzi să formeze profesori prin DPPD-uri, atâta vreme cât legea educației nu a interzis formarea prin actualele Departamente de Pregătire a Personalului Didactic (DPPD).

Prezent la o conferință de prezentare a proiectului “Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED, proiect în valoare totală de peste 40 de milioane de euro finanţat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, care se desfășoară de-a lungul a două zile, la Rin Grand Hotel a lui Robert Negoiță, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că aplicarea masteratului didactic și abrogarea recursului compensatoriu “sunt niște comparații care ar trebui să ne rămână undeva în suflet, ca să ne dăm seama ce dezastre se pot întâmpla în timpul pe care decidenții îl pierd în adoptarea unor soluții necesare”.

Vicepremierul nu a spus, însă, de ce masteratul didactic este doar pilotat în guvernarea sa, și nu implementat obligatoriu.

Declarațiile vicepremierului Raluca Turcan:

 

Exit mobile version