UE lansează o alianță pentru semiconductori și vrea să ajungă la 20% din producția globală de cipuri până în 2030

Foto: Pexels.com

Foto: Pexels.com

Comisia Europeană a lansat luni două noi alianțe industriale, respectiv Alianța pentru tehnologiile procesoarelor și semiconductorilor și Alianța europeană pentru date industriale și cloud, a anunțat executivul european într-un comunicat de presă. UE își propune astfel să reducă dependența de cipurile produse în afara blocului comunitar, stabilind o țintă de 20% din producția mondială până în 2030.

Cele două noi alianțe vor veni cu următoarea generație de microcipuri și tehnologii de calcul industrial cloud / edge și vor oferi UE capacitățile necesare pentru a-și consolida infrastructurile, produsele și serviciile digitale critice. Alianțele vor reuni întreprinderi, reprezentanți ai statelor membre, mediul academic, utilizatori, precum și organizații de cercetare și tehnologie.

Comisarul european pentru concurență Margrethe Vestager a declarat: „Tehnologiile cloud și edge prezintă un potențial economic extraordinar pentru cetățeni, întreprinderi și administrații publice, de exemplu în ceea ce privește competitivitatea sporită și satisfacerea nevoilor specifice industriei. Microcipurile sunt în centrul fiecărui dispozitiv pe care îl folosim în zilele noastre. De la telefoanele noastre mobile la pașapoartele noastre, aceste componente mici aduc o mulțime de oportunități pentru progrese tehnologice. Sprijinirea inovației în aceste sectoare critice este, prin urmare, crucială și poate ajuta Europa să avanseze împreună cu parteneri cu aceeași idee”.

Citește articolul integral pe Economedia.ro

Foto: Pok Rie de la Pexels

Citește și:
România să devină producător european de cipuri prin crearea unui “ecosistem național în microelectronică” – propunerea unui grup de lucru sub egida Academiei Române, ce reunește profesori, cercetători și reprezentanți ai industriei
Exit mobile version