Ministerul Educației retrage propunerea de scoatere a profesorilor de sport de la clasele primare

propunerea de scoatere a profesorilor de sport de la clasele primare

Ministerul Educatiei / Foto: edu.ro

Ministerul Educației retrage propunerea de a elimina profesorii de sport de la clasele pregătitoare, I și a II-a. “Având în vedere faptul că proiectul conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate, acesta a fost retras și va fi reanalizat de specialiștii în domeniu”, anunță Ministerul, într-un comunicat de presă.
Anunțul integral al Ministerului Educației despre propunerea de scoatere a profesorilor de sport de la clasele primare:

Referitor la recentele discuții privind o serie de proiecte de acte normative elaborate de Ministerul Educației Naționale, precizăm următoarele:

Versiunea de proiect de ordin privind aprobarea planurilor-cadru pentru învățământ primar avea rolul de a genera o dezbatere pe acest subiect în cadrul Comisiei de Dialog Social, conform reglementărilor legislative în vigoare. Având în vedere faptul că proiectul conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate, acesta a fost retras și va fi reanalizat de specialiștii în domeniu.

În momentul în care se va contura o nouă versiune, Ministerul Educației Naționale va iniția o dezbatere într-un context mai amplu, scopul fiind acela de a găsi soluții adecvate provocărilor pe care le impune implementarea noului curriculum.

INFORMAȚII DE BACKGROUND

Edupedu.ro a anunțat în premieră că Ministerul Educației a pregătit pentru a pune în dezbatere un ordin de ministru care poartă numele Ecaterinei Andronescu și care prevede modificarea planului-cadru pentru învățământul primar. Concret, proiectul de ordin, intrat în posesia Edupedu.ro, prevedea că dispar în total 5 ore de Educație fizică predate de profesori de Sport (toate cele două ore de la clasa pregătitoare, toate cele două ore de la clasa I și o oră de la clasa a II-a).

Potrivit documentului, aceste ore ar fi urmat să se transfere pur și simplu la materia Joc și mișcare, predată de Învățătoare.

În urmă cu o zi, Ecaterina Andronescu a declarat la Realitatea TV că nu a văzut proiectul de ordin de ministru care poartă numele său și care prevede scoaterea profesorilor de Sport de la clasele pregătitoare, clasa I și a II-a, prin înlocuirea lor cu învățătoarele care să predea disciplina Joc și Mișcare.

“La mine nu a ajuns un asemenea proiect și nu aș accepta o asemenea propunere”, a spus Ecaterina Andronescu, citată de stiripesurse.ro. Potrivit publicației citate, pusă în fața proiectului de ordin, Ecaterina Andronescu a declarat că nu a văzut proiectul și nu îl va semna.

Citește și:

Exit mobile version