Ministerul Educației retrage propunerea de scoatere a profesorilor de sport de la clasele primare

9.037 de vizualizări
propunerea de scoatere a profesorilor de sport de la clasele primare
Ministerul Educatiei / Foto: edu.ro
Ministerul Educației retrage propunerea de a elimina profesorii de sport de la clasele pregătitoare, I și a II-a. “Având în vedere faptul că proiectul conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate, acesta a fost retras și va fi reanalizat de specialiștii în domeniu”, anunță Ministerul, într-un comunicat de presă.
Anunțul integral al Ministerului Educației despre propunerea de scoatere a profesorilor de sport de la clasele primare:

Referitor la recentele discuții privind o serie de proiecte de acte normative elaborate de Ministerul Educației Naționale, precizăm următoarele:

Versiunea de proiect de ordin privind aprobarea planurilor-cadru pentru învățământ primar avea rolul de a genera o dezbatere pe acest subiect în cadrul Comisiei de Dialog Social, conform reglementărilor legislative în vigoare. Având în vedere faptul că proiectul conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate, acesta a fost retras și va fi reanalizat de specialiștii în domeniu.

În momentul în care se va contura o nouă versiune, Ministerul Educației Naționale va iniția o dezbatere într-un context mai amplu, scopul fiind acela de a găsi soluții adecvate provocărilor pe care le impune implementarea noului curriculum.

INFORMAȚII DE BACKGROUND

Edupedu.ro a anunțat în premieră că Ministerul Educației a pregătit pentru a pune în dezbatere un ordin de ministru care poartă numele Ecaterinei Andronescu și care prevede modificarea planului-cadru pentru învățământul primar. Concret, proiectul de ordin, intrat în posesia Edupedu.ro, prevedea că dispar în total 5 ore de Educație fizică predate de profesori de Sport (toate cele două ore de la clasa pregătitoare, toate cele două ore de la clasa I și o oră de la clasa a II-a).

Potrivit documentului, aceste ore ar fi urmat să se transfere pur și simplu la materia Joc și mișcare, predată de Învățătoare.

  • Potrivit surselor Edupedu.ro, motivul încerării de a muta orele între cele două discipline este pur economic: dispar jumătate dintre normele de sport pe care profesorii de Educație fizică le au în prezent în învățământul primar. “Financiar, sunt niște ore pe care nu le mai plătești. Ele trec la Joc și mișcare, adică vor fi predate de învățător; nici cu aceste ore, norma învățătorului nu depășește 18 ore, deci pe ei nu îi plătești în plus, dar scapi de o plată, și anume plata profesorilor de Sport din primar“, au explicat pentru Edupedu.ro specialiști apropiați de Ministerul Educației.

În urmă cu o zi, Ecaterina Andronescu a declarat la Realitatea TV că nu a văzut proiectul de ordin de ministru care poartă numele său și care prevede scoaterea profesorilor de Sport de la clasele pregătitoare, clasa I și a II-a, prin înlocuirea lor cu învățătoarele care să predea disciplina Joc și Mișcare.

“La mine nu a ajuns un asemenea proiect și nu aș accepta o asemenea propunere”, a spus Ecaterina Andronescu, citată de stiripesurse.ro. Potrivit publicației citate, pusă în fața proiectului de ordin, Ecaterina Andronescu a declarat că nu a văzut proiectul și nu îl va semna.

Citește și:


1 comment
  1. Nu stiu de ce atata zarva. Nadia Comaneci asa a ajuns steaua gimnasticii mondiale…cu joc si miscare predate de invatatoare in loc de un sport adevarrat predat de specialisti in educatie fizica. Sa nu fi stiind eminenta cenusie a invatamantului ca Educatie Fizica inseamna Educatie si nu miscare si joaca? Rusinica madamme professor. Mai degraba s-ar preda chimia de catre laboranti decat Educatia Fizica de catre invatatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Calificărilor se extinde cu reprezentanți ai agențiilor care asigură calitatea în învățământul preuniversitar și cel superior / Numărul mandatelor membrilor va fi limitat la trei – proiect

Consiliul Național al Calificărilor, for ce contribuie la stabilirea strategiilor legate de Cadrul național al calificărilor și formarea profesională a adulților, își extinde componența pentru a cuprinde membri ai agențiilor…
Vezi articolul

LIVE VIDEO Sergiu Arsene, primar Bod: Pentru descentralizarea educației trebuie să ne așezăm toți la masă, să vedem ce facem dincolo de a lua o tabletă / Dezbaterea online de Ziua Educației a început: Cum funcționează descentralizarea deschiderii școlilor în rural

Funcționează descentralizarea deciziei de a deschide școlile? Aflăm acum cum funcționează în realitate școala în pandemie. World Vision Romania în parteneriat cu Edupedu.ro organizează dezbaterea LIVE VIDEO “Ziua Educației: Lecțiile…
Vezi articolul

Planurile-cadru și programele școlare pentru calificarea „Electrician sisteme fotovoltaice”, publicate în Monitorul Oficial la peste două luni după ce ordinul de ministru a fost semnat

Planurile de învățământ și programele școlare pentru calificarea profesională „Electrician sisteme fotovoltaice” au fost publicate în Monitorul Oficial, la peste două luni după ce ordinul de ministru pentru aprobarea acestora…
Vezi articolul

Curtea de Apel București a decis anularea a 9 puncte din noile standardele de acreditare și evaluare periodică ale școlilor, prevăzute în Hotărârea de guvern 994 din 2020 și a respins toate celelalte plângeri ale Asociației Școlilor Particulare ca neîntemeiate / Decizia nu e definitivă, poate fi atacată cu recurs

Curtea de Apel București a decis azi, în primă instanță, anularea a 9 puncte din noile standardele de acreditare și evaluare periodică ale școlilor, prevăzute în Hotărârea de guvern 994…
Vezi articolul