COP26: Ce este conferința ONU privind schimbările climatice de la Glasgow și de ce este importantă?

274 de vizualizări
COP26 / Foto: ONU
Summit-ul de la Glasgow în Scoția se desfășoară între 31 octombrie și 12 noiembrie, sub președinția Marii Britanii și ar putea aduce schimbări majore viața de zi cu zi a oamenilor de pe întreaga planetă, scrie G4Media.ro.

COP este acronimul de “Conference of Parts – Conferința Părților”, se desfășoară anual din 1995 sub egida ONU și anul acesta a ajuns la ediția cu numărul 26.

Planeta se încălzește din cauza emisiilor de combustibili fosili cauzate de oameni. Evenimentele meteorologice extreme legate de schimbările climatice – inclusiv valuri de căldură, inundații și incendii de pădure – se intensifică. Ultimul deceniu a fost cel mai cald din istorie, iar guvernele sunt de acord că este nevoie de acțiuni colective urgente.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

__________

Vezi și: Nou semnal de alarmă tras de ONU privind gazele cu efect de seră: Clima este într-un derapaj necontrolat
3 octombrie 2021: Elevi din 20 de țări au ținut lecții la clasă despre schimbările climatice, într-o mișcare de conștientizare a schimbărilor din natură / Producția de dioxid de carbon s-ar putea reduce cu 19 gigatone în 30 de ani și dacă 16% din elevi ar avea acces la informație relevantă despre mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești solicită universităților să publice cu cel puțin 14 zile înainte de începerea anului universitar scenariul ales și modalitatea de implementare a acestuia

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești (ANOSR) solicită universităților să publice cu cel puțin 14 zile înainte de începerea anului universitar scenariul ales și modalitatea completă și detaliată de implementare a…
Vezi articolul
Examen studiu pregatire test scoala clasa / Foto: Pexels.com

Funeriu, critici dure la adresa președintelui Iohannis și a proiectului România educată: 7 ani de mandat, 200.000 de copii per generație, 1,4 milioane de copii care au trecut prin școală în acești 7 ani. Să judece ei și părinții lor

Critici dure lansate de fostul ministru al Educației Daniel Funeriu la adresa președintelui Klaus Iohannis. Funeriu l-a acuzat pe liderul de la Cotroceni de lipsa îndeplinirii rolului de mediere în…
Vezi articolul