Nou semnal de alarmă tras de ONU privind gazele cu efect de seră: Clima este într-un derapaj necontrolat

125 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Cu câteva zile înaintea reuniunii COP26 de la Glasgow privind schimbările climatice, experţii Organizaţiei meteorologice mondiale (OMM, o agenţie ONU) trag un nou semnal de alarmă. În ciuda avertismentelor experţilor, previziunile privind încălzirea climei sunt mai departe catastrofale. Emisiile principalelor 3 de gaze cu efect de seră – dioxid de carbon (CO2), protoxid de azot (N2O) şi metan (CH4) – au atins noi cote record anul trecut, transmite RFI România, preluat de G4Media.ro.

“Epidemia de Covid-19 şi încetinirea activităţii economice care a însoţit-o nu au avut niciun impact tangibil asupra emisiilor de gaze cu efect de seră”, spun experţii Organizaţiei meteorologice mondiale (OMM). Mai mult de atât, concentraţiile au crescut mai repede decât media înregistrată în ultimul deceniu.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Vezi și: ONU: Ţările trebuie să-şi mărească de şapte ori obiectivele pentru a respecta pragul de încălzire globală cu cel mult 1,5°C

1 comment
  1. Pentru ca nu mai depinde de noi,sunt alți factori și alte elemente care contribuie la acest proces.Pamantul a avut clima schimbătoare mereu,nu este ceva neobișnuit.Din păcate pentru noi asta e începutul extincției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu, apostrofat de Ciucă după ce a spus că nu e nicio legătură între calitatea educației și toaleta din curtea școlii: Aceste toalete nu trebuie să mai existe în România anului 2024. Mi se pare absolut incredibil

Grupurile sanitare din curtea școlii nu trebuie să mai existe în România anului 2024, a declarat premierul Nicolae Ciucă. Acesta a spus că i-a atras atenția ministrului Cîmpeanu pentru declarația…
Vezi articolul

Mihaela Popa, fost secretar de stat în Educație, susține trecerea clasei a IX-a la gimnaziu și examen de admitere la liceu la 16 ani, vârstă la care elevul poate să facă școala de ucenicie la locul de muncă sau poate merge în învățământ dual

Mihaela Popa, fost secretar de stat în Ministerul Educației, susține că învățământul obligatoriu ar trebui să se termine la 16 ani, cu trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, pe modelul…
Vezi articolul