Un învățător nevaccinat de la o școală primară din California, SUA, a transmis infecția cu COVID-19 la 26 de persoane, între care 18 elevi

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Un învăţător nevaccinat de la o şcoală primară din statul California, Statele Unite ale Americii, se află la originea a cel puţin 26 de cazuri de COVID-19, între care 18 elevi, notează autorităţile sanitare americane într-un raport publicat vineri, relatează Agerpres, conform AFP și preluat de G4Media.ro.

Acest incident demonstrează importanţa vaccinării cadrelor didactice, mai ales atunci când elevii sunt prea mici pentru a fi vaccinaţi, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din SUA.

Incidentul aduce în discuţie purtarea obligatorie a măştilor sanitare în clase, în cadrul unei escaladări a epidemiei legate de varianta Delta, puternic contagioasă.

Cadrul didactic în chestiune, despre care nu se ştie dacă este învăţător sau învăţătoare, a continuat să predea în mai 2021 timp de două zile după apariţia primelor simptome, crezând iniţial că este vorba de o alergie.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version