Burse în străinătate pentru liceeni: Încep înscrierile la United World Colleges, pentru elevii care vor să termine liceul în altă țară

Burse în străinătate pentru liceeni

Burse în străinătate pentru liceeni

Liceenii care vor să își termine studiile în străinătate și să obțină Diploma de Bacalaureat Internațional pot să se înscrie la bursele United World Colleges, anunță organizatorii. La burse pot participa elevii aflați acum în clasele a X-a și a XI-a. Liceenii trebuie să treacă printr-un proces de selecție iar peste 70% dintre cei acceptați primesc ajutor financiar sub formă de burse integrale sau parțiale, se arată într-un comunicat remis EduPedu.ro

Elevii care trec selecția studiază, timp de 2 ani, pentru Diploma de Bacalaureat Internațional (IBDP), în unul dintre cele 17 colegii și licee aflate pe 4 continente. În acest program participă elevi din peste 150 de țări.

Burse în străinătate pentru liceeni: Ce presupune studiul la UWC?

Cine poate aplica la bursele UWC?

Înscrierea pentru bursă se face prin completarea formularului de aplicație (www.ro.uwc.org). Perioada de depunere a acestor aplicații este 1 octombrie 2018 – 31 ianuarie 2019.

Burse în străinătate pentru liceeni – Procesul se selecție are loc în două etape:

  1. etapa evaluării aplicațiilor scrise
  2. etapa interviurilor cu candidații selectați în etapa 1.

Procesul de selecție este organizat de către Comitetul Național de Selecție UWC România, al cărui Președinte este Irina Anghel-Enescu.

Citește și: Sfaturi pentru cei care dau Bacul la Istorie, de la profesoara Roxana Rusin

Exit mobile version