Universitatea A.I. Cuza din Iași a câștigat cinci proiecte Erasmus în valoare de peste 2,5 milioane de euro

Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi -Studenţii rămaşi în camine au fost mutaţi în camere de mai multe persoane

Foto: Google Street View

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a câștigat cinci noi proiecte Erasmus – două proiecte de mobilitate Erasmus+, cu parteneri din țări UE și non-UE, precum și trei proiecte Erasmus – Jean Monnet Module, potrivit unui comunicat al instituției. Aceasta precizează că proiectele au o valoare totală de peste 2,5 milioane de euro.

Comunicatul arată că noile proiecte de mobilitate vor oferi studenților, cadrelor didactice și pesonalului administrativ al UAIC oportunitatea de a desfășura mobilități de studiu, practică, predare și formare, în persoană sau online, în instituții din toată lumea. Iar modulele Jean Monnet vor contribui la promovarea excelenței în activitățile de predare și cercetare prin dezvoltarea de noi studii și cursuri pe teme privind Uniunea Europeană și vor susține dezvoltarea relațiilor de colaborare între mediul academic și societate.

Valoarea totală a bugetelor celor două noi proiecte Erasmus de mobilitate este de aproape 2.500.000 de euro și este stabilită în funcție de realizările anterioare ale fiecărei universități. Pentru cele 3 proiecte Erasmus – Jean Monnet Module, finanțarea europeană ce va fi alocată atinge până la 30.000 de euro pentru fiecare.

Exit mobile version