Universitatea A.I. Cuza din Iași a câștigat cinci proiecte Erasmus în valoare de peste 2,5 milioane de euro

352 de vizualizări
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi -Studenţii rămaşi în camine au fost mutaţi în camere de mai multe persoane
Foto: Google Street View

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a câștigat cinci noi proiecte Erasmus – două proiecte de mobilitate Erasmus+, cu parteneri din țări UE și non-UE, precum și trei proiecte Erasmus – Jean Monnet Module, potrivit unui comunicat al instituției. Aceasta precizează că proiectele au o valoare totală de peste 2,5 milioane de euro.

Comunicatul arată că noile proiecte de mobilitate vor oferi studenților, cadrelor didactice și pesonalului administrativ al UAIC oportunitatea de a desfășura mobilități de studiu, practică, predare și formare, în persoană sau online, în instituții din toată lumea. Iar modulele Jean Monnet vor contribui la promovarea excelenței în activitățile de predare și cercetare prin dezvoltarea de noi studii și cursuri pe teme privind Uniunea Europeană și vor susține dezvoltarea relațiilor de colaborare între mediul academic și societate.

Valoarea totală a bugetelor celor două noi proiecte Erasmus de mobilitate este de aproape 2.500.000 de euro și este stabilită în funcție de realizările anterioare ale fiecărei universități. Pentru cele 3 proiecte Erasmus – Jean Monnet Module, finanțarea europeană ce va fi alocată atinge până la 30.000 de euro pentru fiecare.

  • Două dintre proiecte vor fi derulate în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, între altele prin organizarea a trei cursuri, a unor workshop-uri, dezvoltarea unei echipe de cercetare în studiul „orașelor inteligente și accelerarea dezvoltării durabile”. Al treilea proiect Jean Monnet va fi derulat în cadrul Facultății de Drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Moldova: Reforma instituțiilor de învățământ superior – mărul discordiei între partidul Maiei Sandu și reprezentanții universităților, pe fondul prăbușirii demografice care scade rapid numărul de studenți

Reforma universitară din Republica Moldova încinge spiritele între reprezentanții guvernării și reprezentanții instituțiilor de învățământ superior. Ștefan Urâtu, fost lector al Universității de Stat din Tiraspol, califică decizia autorităților de…
Vezi articolul