Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj revendică cel mai mare proiect de digitalizare a unei universități cu bani din PNRR / Proiect pentru digitalizare și la Universitatea Cuza din Iași

Universitatea Babeș-Bolyai / Foto: Facebook.com - UBB

Peste 13 milioane de euro este valoarea unui proiect de digitalizare la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Napoca (UBB), despre care aceasta spune, într-un comunicat de presă, că este cel mai mare astfel de proiect finanțat prin PNRR. Inițiativa presupune dezvoltarea a 15 laboratoare pentru programele educaționale din cele șase școli academice ale UBB.

Aceste laboratoare “se vor integra în/cu Centrele de tip hub integrativ dedicate deja Școlilor academice/de știință din UBB printr-un alt proiect de peste 1 milion de euro aflat în derulare”, precizează instituția.

Proiectul nou, numit “Digitalizare UBB: Dotarea cu infrastructură digitală în scop didactic și de cercetare” (DIGIHUBB) are o valoare de 64.349.589 lei. Universitatea mai scrie că trei “centre transversale” vor susține cele 15 laboratoare și vor moderniza și digitaliza unitățile existente în UBB active în domenii precum realități virtuale/augmentate, tehnologii inovative, precum și incubatorul de afaceri al Universității.

Un proiect pentru digitalizarea instituției a fost anunțat, vineri, și de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Exit mobile version