Universitatea Babeș-Bolyai reia cursurile față în față pe 28 martie / Instituția pune față în față “experiența foarte bună” a predării online și recomandările europene cu dorința autorităților naționale: “Nu recomandăm trecerea intempestivă” care poate bulversa semestrul

Zilele Educației Sexuale

Foto: UBB - Facebook.com

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va începe activitățile ce presupun prezență fizică pe 28 martie, în urma ridicării stării de alertă, potrivit unei decizii a Consiliului de Administrație, ce urmează să fie supusă aprobării senatului universității. Într-un comunicat ce anunță decizia, instituția pune față în față experiența “foarte bună” a predării la distanță/online și recomandările Comisiei Europene privind digitalizarea în educație cu dorința autorităților de a reveni la predarea clasică. UBB spune că înțelege această dorință, în condițiile prevederilor legale, dar spune că “nu recomandăm trecerea intempestivă care poate bulversa academic și administrativ semestrul aflat în derulare”.

Universitatea consideră drept rațional ca în actualul semestru activitățile să continue așa cum au început, urmând ca din noul an universitar, “să avem activitățile academice doar în format clasic (acreditat), augmentat de elemente hibride acolo unde ne-ar permite reglementările convenite în baza unei analize/dezbateri naționale solicitate de strategia Comisiei Europene pentru universități”.

Potrivit deciziei CA a UBB, din 28 martie:

Până pe 29 martie, activitățile academice se vor desfășura ca până acum. Examenele din sesiune și cele de finalizare a studiilor se vor desfășura doar față în față. 

Revenirea la formatul față în față se va face “cu atenție la promovarea sănătății comunității UBB (în condițiile în care pandemia nu a fost încă depășită complet)”, mai prevede decizia CA.

Pe de altă parte, comunicatul descrie detaliat poziția conducerii UBB cu privire la obligativitatea de a reîncepe activitățile față în față, în condițiile legii:

Conducerea notează, în același comunicat: “Prin propunerea făcută am încercat să îmbinăm cât mai bine toate aceste constrângeri, deși sinteza dintre teză și antiteză este dificilă în acest caz”.

Citește și: “Vacanță” de două săptămâni la Universitatea A.I. Cuza din Iași, pentru a pregăti reluarea cursurilor față în față / Activitățile urmează să fie recuperate
Exit mobile version