“Vacanță” de două săptămâni la Universitatea A.I. Cuza din Iași, pentru a pregăti reluarea cursurilor față în față / Activitățile urmează să fie recuperate

8.327 de vizualizări
UAIC Iași / Foto: Facebook.com – Tudorel Toader
Studenții de la Universitatea Al. I. Cuza din Iași vor avea “vacanță” în următoarele două săptămâni, în urma ieșirii din starea de alertă și a deciziei de trecere de la predarea online la predarea față în față, relatează Ziarul de Iași. Publicația notează că în universitate era, ieri, “o confuzie generalizată” și că o decizie de astăzi a Senatului ar urma să clarifice situația. Rectorul Tudorel Toader este citat spunând că va propune o perioadă de două săptămâni în care “nu facem cursuri și seminarii online, nici față în față”, activitățile urmând să fie recuperate ulterior.

Tudorel Toader, citat de Ziarul de Iași:

  • „Pornim de la faptul că nu se mai pot desfăşura activităţi online. Şi atunci eu voi propune un termen de două săptămâni în care să luăm măsurile administrative: orar, săli, amfiteatre, cămine, cantine, să revină studenţii. În cele două săptămâni nu facem cursuri şi seminarii online, nici faţă în faţă. Desfăşurăm celelalte activităţi: de îndrumare, lucrări de licenţă, disertaţii, doctorate. Reluăm peste două săptămâni faţă de în faţă în amfiteatre, iar până la finalul semestrului recuperăm activităţile care nu s-au susţinut în cele două săptămâni”.

Potrivit sursei citate, unele facultăți au anunțat reluarea activităților pe 28 martie, altele – precum Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor – pe 21 martie.

Aceasta din urmă a scris, pe Facebook, despre ședința Consiliului de Administrație din 9 martie, în urma căreia informează, între altele:

  • “Ca urmare a încetării stării de alertă se suspendă activitatea didactică la învățământul cu frecvență la toate ciclurile de studii.
  •  Activitatea didactică va fi reluată on site pe  data de 21 martie 2022.
  •  Activitatea didactică la ID, IFR în aceeași perioadă se desfășoară on line, conform orarului.
  •  Celelalte activități (tutorat, consultații, îndrumare doctorat etc) se desfășoară on site.
  •  Activitatea didactică din perioada de suspendare se va recupera pe parcursul semestrului.”

2 comments
  1. Știrea este inexactă. Termenele stabilite sunt termene maxime; multe facultăți derulează deja activitățile față în față. Aceste inexactități au făcut un deserviciu studenților.

  2. Cea mai proastă decizie, acum, în luna martie, să se mai reia cursurile studenților, fizic!
    Mii de studenți nu vor avea cazare sau vor sta înghesuiți, precum sardelele!
    Ca părinte a unei masterande în ultimul an, nu sunt de acord, cu această decizie, de ultimă oră, care bulversează , atât actual educațional, cât și starea de bine a studenților!
    Se poate merge pe fizic, cu anul universitar următor!
    Dar, suntem în România, nu ne mai miră nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Floredana Popa și Ioana Rusu / Foto: Arhivă personală

Material susținut de Fundația Orange

Profesorii și tinerii care participă la concursul de resurse educaționale digitale pot câștiga premii: echipamente electronice și IT în valoare de 8.900 de euro / Termen limită extins până la 31 ianuarie 2022 / Interviu cu un membru al juriului și cu un evaluator

Update: termen limită prelungit până pe 31 ianuarie – Concursul #Digitaliada este deschis profesorilor și elevilor de peste 14 ani care vor să își înscrie în competiție materialele digitale pe…
Vezi articolul

Nicolae Ciucă după discuțiile la Guvern cu reprezentanții elevilor: “Pentru a asigura transparență și predictibilitate, analizăm modificarea legii, în sensul includerii în lege a criteriilor de acordare a burselor pe baze coerente și motivante”

O delegație a Consiliului Național al Elevilor s-a întâlnit azi cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta despre nemulțumirea elevilor privind modificarea criteriilor de acordare a burselor de merit, dar…
Vezi articolul

Licitația pentru cele 70 de milioane de teste-Covid de salivă se lansează joi, 14 octombrie. Președinta Oficiului Național de Achiziții, Cornelia Nagy: Estimez că licitația se va finaliza în aproximativ două săptămâni

Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC) lansează joi, 14 octombrie, licitația pentru cele 70 de milioane de teste de salivă pentru depistarea coronavirusului, care urmează să fie folosite în unitățile…
Vezi articolul

VIDEO Ministrul Cîmpeanu, despre noul criteriu de prezență în școli – rata de ocupare a paturilor COVID: Zeci de mii de părinți și copii trebuie să se adapteze din nou, din mers, și să spere că vor putea rămâne sănătoși, fără să își compromită șansele la educație

“Zeci de mii de părinți și copii trebuie să se adapteze din nou, din mers, și să spere că vor putea rămâne sănătoși, fără să își compromită șansele la educație”,…
Vezi articolul