Universitatea de Medicină “Carol Davila” lansează un centru de inovație și cercetare, cu atenție pentru soluții digitale, analiză big data și inteligență artificială în sănătate

Examenele pentru admiterea la Medicină Carol Davila

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București / Foto: Facebook.com

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București începe să deruleze proiecte printr-un nou Centru de inovație și e-Health (Cieh), anunță instituția într-un comunicat de presă. Centrul are drept scop să dezvolte aptitudini digitale pentru studenți și cadre didactice și să atragă finanțări suplimentare prin proiecte bazate pe fonduri nerambursabile sau cu parteneri privați.

Viorel Jinga, rectorul UMF Carol Davila:

Centrul de Inovație și e-Health  are în componență 4 “nuclee”, arată comunicatul de presă:

Printre primele proiecte demarate în cadrul CieH se remarcă Laboratorul de Printare 3D. Bazele acestuia au fost puse prin colaborarea Asociației Medicale Române de Biomodelare 3D (AMRB 3D) și CieH. Laboratorul are 50 de imprimante ce utilizează tehnologia FDM (fused deposition modeling) sau SLA (stereolitografie). Studenii pot învăța să opereze și noi software-uri de prelucrare a imaginilor de computer tomograf sau de design virtual.

Citește și: Tezele din octombrie – Roxana Rusin, profesoară de istorie

Exit mobile version