Universitatea de Medicină “Carol Davila” lansează un centru de inovație și cercetare, cu atenție pentru soluții digitale, analiză big data și inteligență artificială în sănătate

239 de vizualizări
Examenele pentru admiterea la Medicină Carol Davila
Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București / Foto: Facebook.com
Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București începe să deruleze proiecte printr-un nou Centru de inovație și e-Health (Cieh), anunță instituția într-un comunicat de presă. Centrul are drept scop să dezvolte aptitudini digitale pentru studenți și cadre didactice și să atragă finanțări suplimentare prin proiecte bazate pe fonduri nerambursabile sau cu parteneri privați.

Viorel Jinga, rectorul UMF Carol Davila:

  • „Pe lângă educația și cercetarea în sectorul e-Health, CieH vizează dezvoltarea de aplicații inovative pentru sectorul sănătății digitale, pentru a deservi actorii implicați în domeniul medical. Acesta va susține și transferul tehnologic al soluțiilor viabile și valorificarea rezultatelor acestora”.

Centrul de Inovație și e-Health  are în componență 4 “nuclee”, arată comunicatul de presă:

  • Nucleul pentru soluții digitale și tehnologii inovative;
  • Nucleul pentru analiză big data;
  • Nucleul pentru inteligență artificială în sănătate;
  • Nucleul hub antreprenorial.

Printre primele proiecte demarate în cadrul CieH se remarcă Laboratorul de Printare 3D. Bazele acestuia au fost puse prin colaborarea Asociației Medicale Române de Biomodelare 3D (AMRB 3D) și CieH. Laboratorul are 50 de imprimante ce utilizează tehnologia FDM (fused deposition modeling) sau SLA (stereolitografie). Studenii pot învăța să opereze și noi software-uri de prelucrare a imaginilor de computer tomograf sau de design virtual.

Citește și: Tezele din octombrie – Roxana Rusin, profesoară de istorie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Modificările pentru Bacalaureat -Când au loc detașarea la cerere și detașarea în interesul învățământului

2.000 de locuri pentru cei care vor să devină profesori, la nivel de licență, pentru anul universitar 2022-2023, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern / Cifra de școlarizare pentru creșe, grădinițe, școli și facultăți

Sunt alocate 2.000 de locuri pentru cei care vor să devină cadre didactice, la nivel de licență, pentru anul universitar 2022-2023, potrivit unei hotărâri adoptate de către Guvern. „Este vorba…
Vezi articolul

Introducerea disciplinei obligatorii „Istoria evreilor și a Holocaustului” a fost amânată cu doi ani prin noua lege a învățământului, spune directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian

Prin noua lege a învățământului a fost amânată cu doi ani introducerea disciplinei obligatorii „Istoria evreilor și a Holocaustului”, remarcă directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”,…
Vezi articolul