Regulamentul de finanțare pentru programe de tip „Școală după școală”, în dezbatere publică la Primăria Sectorului 2

488 de vizualizări
Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com
Un proiect de hotărâre privind regulamentul de finanţare pentru programe de tip „Şcoală după şcoală“, iniţiat de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a fost pus în dezbatere publică, scrie Agerpres. Conform proiectului de act normativ, pentru anul acesta, suma alocată de la bugetul local pentru desfăşurarea programelor de tip „Şcoală după şcoală“ este de 15 milioane de lei. Alocarea financiară pentru fiecare beneficiar nu poate depăşi 35 de lei pe zi.

Proiectul prevede că sunt eligibili parteneri educaţionali ce îndeplinesc cumulativ mai multe condiţii, printre care organizarea de programe de tip „Şcoală după şcoală“ în unităţile de învăţământ care au primit avizarea funcţionării acestui demers educaţional în conformitate cu Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 5349/07.09.2011, cu modificările şi completările ulterioare; oferirea unei mese calde beneficiarilor pentru fiecare zi şi posibilitatea de a beneficia de programe educaţionale şi servicii de supraveghere şi îndrumare până la ora 18,00, de luni până vineri, dacă părinţii doresc acest lucru.

De asemenea, partenerii educaţionali trebuie să permită coplata din partea reprezentanţilor legali ai beneficiarilor, în cazul în care costul total al serviciilor contractate de aceştia în cadrul programului „Şcoală după şcoală“ este mai mare decât suma alocată per elev.

Alocarea financiară se oferă doar pentru programele şi beneficiarii care desfăşoară activităţi ce presupun prezenţa fizică a elevilor la clasă, nu şi pentru programe care se derulează online.

Elevii înscrişi în program nu primesc şi nu urmează să primească finanţare din alte fonduri nerambursabile, cum ar fi, dar fără a se limita la acestea, fonduri europene sau altele de la bugetul local, cu excepţia copiilor din familii vulnerabile înscrişi în programe de educaţie remedială finanţate din bugetul Sectorului 2.

DOCUMENT Draftul proiectului de hotărâre:

Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like