Instanța sesizează Curtea Constituțională în legătură cu Ordonanța de urgență privind decontarea navetei elevilor

10.858 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Curtea de Apel București a decis să sesizeze Curtea Constituțională în privința Ordonanței de Urgență 50/2021, referitoare la decontarea navetei elevilor, în procesul prin care Asociația Elevilor din București și Ilfov au cerut suspendarea executării Ordinului de ministru ce stabilește metodologia de decontare.

Astfel, în soluția pronunțată joi, instanța dispune sesizarea Curţii Constituţionale “cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor cuprinse în OUG nr. 50/2021”.

În același timp, Curtea de Apel respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare a executării și anulare a Ordinului Ministrului Educației nr. 4426/2021, privind metodologia de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi.

Ce spune instanța:

  • “Soluția pe scurt: Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor cuprinse în OUG nr.50/2021. Respinge ca neîntemeiată cererea privind suspendarea executării şi anularea Ordinului Ministrului Educaţiei nr.4426/2021. Cu recurs: – în 5 zile de la comunicare, în ce priveşte suspendarea. – în 15 zile de la comunicare, în ce priveşte anularea. Pronunţată azi, 07.10.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Ordonanța de Urgență 50/2021 a intrat în vigoare în iunie a.c., după ce fusese contestată puternic de asociațiile de elevi. Documentul prevede decontarea navetei elevilor în anumite condiții și cu anumite limite, pe când asociațiile de elevi cereau gratuitate, nu decont.

Citește și:
DOCUMENT Motivele invocate în instanță de Ministerul Educației în apărarea ordinului pentru decontarea transportului elevilor, după ce asociațiile de elevi au cerut anularea acestuia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

USR cere o perioadă mai mare de dezbatere publică de 10 zile, pentru legile Educației / Vom susţine în Parlament amendamentele preluate de la societatea civilă, părinţi, elevi şi studenţi, spune senatorul Ștefan Pălărie

Proiectele legilor Educaţiei făcute publice luni “cuprind multe compromisuri politice”, sunt nefundamentate și au nevoie de modificări radicale, a precizat senatorul Ștefan Pălărie într-o scurtă conferință de presă la Parlament.…
Vezi articolul

Surse: Banii dați de Guvern pentru masa și cazarea ucrainenilor ar putea fi condiționați de înscrierea copiilor într-o formă de școlarizare și de căutarea unui job de către adulți / Propunerea se discută în Guvern

Banii dați de Guvern pentru masa și cazarea refugiaților ucraineni care sosesc în România ar putea fi condiționați de înscrierea copiilor într-o formă de școlarizare și de căutarea unui job…
Vezi articolul

EXCLUSIV Rectorul Universității București, Marian Preda, despre amnistierea plagiatorilor de Parlament: Un demers complet ilegitim. Nu au fost consultate marile universități, Consiliul Rectorilor, CNATDCU / Parlamentarul inițiator nu are nicio legătură sau experiență cu domeniul

Rectorul Universității din București, profesorul și sociologul Marian Preda, a declarat pentru Edupedu.ro că amendamentul care îi amnistiază pe plagiatorii care și-au obținut titlul de doctor înainte de 2011 „nu…
Vezi articolul

VIDEO LIVE TEXT Programele de examen pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională au fost modificate, anunță ministrul Educației / Vlad Voiculescu: Va exista un formular tip pentru acordul de testare. Nu este necesară o adeverință de la medicul de familie pentru luni

Programele de examen pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională au fost modificate a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, într-o conferință comună cu cel al Sănătății, Vlad Voiculescu. Cei doi explica regulile…
Vezi articolul