Instanța sesizează Curtea Constituțională în legătură cu Ordonanța de urgență privind decontarea navetei elevilor

10.862 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Curtea de Apel București a decis să sesizeze Curtea Constituțională în privința Ordonanței de Urgență 50/2021, referitoare la decontarea navetei elevilor, în procesul prin care Asociația Elevilor din București și Ilfov au cerut suspendarea executării Ordinului de ministru ce stabilește metodologia de decontare.

Astfel, în soluția pronunțată joi, instanța dispune sesizarea Curţii Constituţionale “cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor cuprinse în OUG nr. 50/2021”.

În același timp, Curtea de Apel respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare a executării și anulare a Ordinului Ministrului Educației nr. 4426/2021, privind metodologia de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi.

Ce spune instanța:

  • “Soluția pe scurt: Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor cuprinse în OUG nr.50/2021. Respinge ca neîntemeiată cererea privind suspendarea executării şi anularea Ordinului Ministrului Educaţiei nr.4426/2021. Cu recurs: – în 5 zile de la comunicare, în ce priveşte suspendarea. – în 15 zile de la comunicare, în ce priveşte anularea. Pronunţată azi, 07.10.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Ordonanța de Urgență 50/2021 a intrat în vigoare în iunie a.c., după ce fusese contestată puternic de asociațiile de elevi. Documentul prevede decontarea navetei elevilor în anumite condiții și cu anumite limite, pe când asociațiile de elevi cereau gratuitate, nu decont.

Citește și:
DOCUMENT Motivele invocate în instanță de Ministerul Educației în apărarea ordinului pentru decontarea transportului elevilor, după ce asociațiile de elevi au cerut anularea acestuia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

USR o cheamă pe Ligia Deca în Parlament, pe 1 martie, la Ora Guvernului, ca să dea explicații privind legile Educației. Până acum, Ligia Deca nu a răspuns niciunei invitații a opoziției: “Doamna Deca trebuie să clarifice încotro are de gând să ducă învăţământul românesc”

USR a depus o solicitare ca ministrul Educaţiei, Ligia Deca, să vină la „Ora Guvernului” în plenul din 1 martie al Senatului, de la ora 11:30, pentru a oferi explicaţii…
Vezi articolul