Aproximativ 100 de copii ucraineni au început cursurile în scoli din Arad / La nivel național, au fost înscriși peste 600 de copii cu statut de audienți

155 de vizualizări
Foto: © Koba Samurkasov | Dreamstime.com
Aproximativ 100 de copii ai refugiaţilor ucraineni stabiliţi temporar în Arad s-au înscris la şcoli din judeţ şi au început cursurile miercuri dimineaţă, transmite Agerpres. O parte dintre ei au primit tablete de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) pentru că şi-au exprimat dorinţa de a învăţa de la locul de cazare, conectaţi la o platformă guvernamentală pusă la dispoziţie de ţara lor.
  • Amintim că Edupedu.ro a scris ieri că peste 600 de copii au fost înscriși cu statut de audienți la școlile și grădinițele din România, după cum a declarat secretarul de stat în ministerul Educației, Florian Lixandru: „Datele sunt în continuă dinamică. Începând din această săptămână, centralizam datele vinerea pentru săptămâna încheiată”.

Şeful ISJ Arad, Marius Gondor, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că cele mai multe solicitări pentru înscrierea unor copii ucraineni în şcoli au fost înregistrate vineri, respectiv 63, în timp ce marţi au mai fost depuse 40.

„I-am repartizat pe toţi la unităţi de învăţământ din municipiul Arad şi din oraşul Ineu. Majoritatea sunt copii ai unor angajaţi care au fost relocaţi de companii din Ucraina aici, în Arad. O parte dintre copiii refugiaţilor şi-au exprimat dorinţa să participe la lecţiile online puse la dispoziţie de Guvernul ucrainean, iar noi le-am pus la dispoziţie tablete pentru a putea accesa platforma de învăţare din ţara lor”, a declarat Marius Gondor.

În municipiul Arad au fost repartizaţi la şcoli 63 de copii ucraineni, iar în oraşul Ineu, 40. Cei care vor învăţa fără să meargă efectiv la şcoală sunt doar elevi de gimnaziu şi de liceu.

Vineri, şeful ISJ Arad declarase, pentru Agerpres, că elevii ucraineni vor fi ajutaţi în comunicare de către studenţi ai celor două universităţi locale.

El precizase că vor fi organizate şi săli de clase dotate cu echipamente conectate la internet, prin care elevii ucraineni vor putea accesa platformele puse la dispoziţie de Ministerul Învăţământului din Ucraina.

  • Părinții din Ucraina care vor să-și înscrie copiii la școlile și grădinițele din România trebuie să trimită sau să depună o cerere la inspectoratul școlar. Copiii au statul de audient până la echivalarea studiilor și susținerea eventualelor diferențe, și sunt trecuți în cataloage provizorii, potrivit ordonanței de urgență privind modificarea și completarea unor acte normative.

Foto: © Koba Samurkasov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scrisoare deschisă: 40 de matematicieni îi cer lui Sorin Grindeanu să trimită la Biblioteca Națională șapte exemplare din cartea scrisă împreună cu tatăl său pentru a putea fi consultată – G4Media.ro

40 de matematicieni din România îi solicită ministrului Sorin Grindeanu, într-o scrisoare deschisă, să trimită la Biblioteca Națională, conform legii, șapte exemplare din cartea scrisă împreună cu tatăl său pentru…
Vezi articolul

Eroare materială în Monitorul Oficial, anunță ministrul Educației. Anisie: Va fi publicată o erată la OUG privind transportul elevilor, ca să asigurăm transportul gratuit și rutier, și feroviar

“Dintr-o eroare materială, în Monitorul Oficial a fost publicată Ordonanța de Urgență într-o altă formă” decât cea adoptată în ședința de Guvern din 4 februarie 2020, susține Ministerul Educației. Astăzi…
Vezi articolul