Dosar penal după ce o elevă de 11 ani a fost lovită de alte două fete de 12 și 13 ani în curtea unui liceu din Hunedoara / Șefa inspectoratului școlar: Nu o să rămânem pasivi la aces caz. Vom oferi servicii de sprijin, în primul rând, fetiței care a fost agresată, dar și celor care au agresat copila

2.099 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Pe 4 septembrie, o elevă de 11 ani a fost lovită de alte două fete de 12 și 13 ani, în curtea unui liceu din Hunedoara, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara, fiind întocmit și un dosar penal. Șefa Inspectoratului Școlar Hunedoara, Maria Ștefănie, a declarat pentru Eduepdu.ro că a văzut imaginile și „nu o să rămânem pasivi la acest caz.”

„Am văzut și noi imaginile și regretăm foarte mult, pentru că vorbim de copii de 11, 12, 13 ani. Să văd atâta cruzime și atâta ură. E greu de imaginat. Noi putem să luăm măsuri clare, conform legislației în vigoare, în măsura în care copiii sunt în timpul cursurilor, însă nu o să rămânem pasivi la acest caz”, a precizat Maria Ștefănie.

Inspectorul școlar a spus că eleva agresată va fi consiliată și că vor fi accentuate activitățile care au ca scop prevenirea și reducerea cazurilor de violență școlară:

„Am luat deja legătura cu directorii unităților de învățământ din Hunedoara și, împreună cu specialiștii din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență educațională, dar și cu alți parteneri educaționali, vom oferi servicii de sprijin, în primul rând, fetiței care a fost agresată, dar și celor care au agresat copila și pentru toți cei implicați, astfel încât să o ajutăm pe fetița în cauză să depășească acest moment dificil, iar pentru cei care au avut un astfel de comportament să îndreptăm comportamentul și să prevenim asemenea fapte.

În paralel, categoric, vom accentua și vom mări numărul de acțiuni și activități care au drept cop scop prevenirea și reducerea cazurilor de violență școlară”, a declarat șefa inspectoratului școlar.

Conform comunicatului Poliției Municipiului Hunedoara, pe 5 septembrie, mama fetei agresate a mers la poliție, împreună cu eleva de 11 ani, și a semnalat prin ce a trecut fiica sa. Fata de 11 ani a spus că a avut discuții în contradictoriu, pe 4 septembrie, cu celelalte două fete în timp erau în curtea unui liceu din Hunedoara.

„În data de 5 septembrie 2023,  în jurul orei 18:30, la sediul Poliției Municipiului Hunedoara s-a prezentat o femeie din municipiul Hunedoara, împreună cu fiica sa, în vârstă de 11 ani și sesizat faptul că minora a fost agresată fizic de două minore, ambele din municipiul Hunedoara, în vârstă de 12 și de 13 ani. 

Femeia a reclamat faptul că, în data de 05 septembrie 2023, a primit pe telefonul mobil o filmare în care este redat momentul în care cele două fete o lovesc pe fiica sa. Minora a relatat faptul că avut discuții în contradictoriu cu cele două fete în data de 4 septembrie a.c., în timp ce se aflau în curtea unui liceu din municipiul Hunedoara, iar acestea au agresat-o fizic.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de loviri sau alte violențe și continuă cercetările, în vederea stabilirii circumstanțelor comiterii faptei și a luării măsurilor legale.

Cele două minore au fost audiate în legătură cu aspectele sesizate în cursul serii de 05 septembrie 2023, iar în dimineața zilei de 06 septembrie a.c. a fost audiată în legătură cu acest caz o a treia minoră, în vârstă de 12 ani (despre caz fiind informați și reprezentanții D.G.A.S.P.C. Hunedoara)”, se arată în comunicatul Poliției.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Hunedoara, la incidentul care a avut loc luni, 4 septembrie, au asistat şi alte fete din grup, fără să intervină, iar una dintre ele a filmat cu telefonul mobil bătaia la care a fost supusă minora de 11 ani, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat al Primăriei Municipiului Hunedoara, remis Agerpres, primarul transmite că “se impune” o schimbare în sistemul de educaţie:

„Se impune o schimbare în sistemul de educaţie. Eu unul voi solicita reprezentanţilor Primăriei în consiliile de administraţie ale şcolilor din oraş să caute şi să aplice măsuri mai eficiente împotriva violenţei în rândul minorilor şi să deruleze acţiuni de conştientizare asupra consecinţelor pe care le pot avea astfel de gesturi. Poliţia Locală Hunedoara a derulat, în anul şcolar trecut, acţiuni de informare şi prevenţie în mai multe şcoli din oraş, dar cred că e obligatoriu ca acestea să fie permanentizate şi intensificate de către cadrele didactice”, a spus primarul municipiului Hunedoara.


4 comments
  1. >>voi solicita reprezentanţilor Primăriei în consiliile de administraţie ale şcolilor din oraş să caute şi să aplice măsuri mai eficiente împotriva violenţei în rândul minorilor şi să deruleze acţiuni de conştientizare asupra consecinţelor pe care le pot avea astfel de gesturi.

    >>e obligatoriu ca acestea să fie permanentizate şi intensificate de către cadrele didactice”, a spus primarul municipiului Hunedoara.

    Hai că a fost găsit acarul Păun. CARE CONSECINȚE, oameni buni?!! Efectiv, CE le poți face? Că de vorbă nu înțeleg. Consilierea e o glumă proastă.

    Chiar așa, ne prefacem că totul e ok dacă mai bifează primăria (sau școala) niște ”acțiuni de informare”?!

  2. Toate instituțiile sunt politizate, iar învățământul este unul dintre cele mai lovite, pe lângă limitații politruci numiți în fincțiile de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Agenția pentru calitate în învățământ spune că a propus reducerea la 180 de proceduri pentru autorizare și acreditare, de la 653 câte sunt în prezent, în replică la declarațiile făcute de ministrul Monica Anisie, cum că ARACIP blochează activitatea școlilor prin birocrație excesivă

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) “salută inițiativa Ministerului Educației și Cercetării de reducere a birocrației din cadrul sistemului de învățământ”, printr-un comunicat de presă. ARACIP…
Vezi articolul