Avertisment al directorilor de școli din Anglia: Școala se va bloca, în lipsa unor testări adecvate pentru Covid-19

3.339 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Gavin Williamson
Mii de directori de școli din Anglia i-au scris secretarului britanic pentru Educație, Gavin Williamson, să îl avertizeze că instituțiile pe care le reprezintă riscă să fie paralizate în lunile de toamnă, din cauza dificultăților în obținerea testelor pentru Covid-19, potrivit The Guardian. Ei arată că, în lipsa acestor teste, un număr prea mare de personal școlar și de elevi ar fi obligați să stea acasă, în urma apariției unui posibil caz de Covid-19 într-o școală.

Publicația îi citează pe directori de școală potrivit cărora situația este îngreunată de faptul că nu au putut face programări rapide, ci doar după zile de așteptare, sau li s-a oferit să facă teste chiar la distanțe foarte mari, în alte localități. Iar după ce este făcut un test, se poate aștepta câteva zile, în unele cazuri, până la primirea rezultatelor.

Sunt citate, de asemenea, sindicate din învățământ potrivit cărora aproximativ 400 de membri au semnalat cazuri suspecte de Covid-19 în școlile lor, după doar o săptămână de la redeschiderea deplină a școlilor.

Iar publicația dă exemple de cazuri simple cu soluții complicate – precum o școală din zona rurală a comitatului Sussex, pentru care principala problemă este lipsa testelor, ce a afectat atât deschiderea, cât și bugetul instituției. Iar personalul didactic are copii înscriși la aceeași școală – deci dacă un elev prezintă simptome, ar fi întreruptă și activitatea unor cadre didactice.

The Guardian îl citează pe un lider sindical potrivit căruia “eșecul evident în ceea ce privește infrastructura de testare pentru Covid-19 periclitează în mod serios o redeschidere sustenabilă a școlilor și că elevii pot pierde din învățare în mod inutil”.

În Marea Britanie sistemul de învățământ este descentralizat, iar cel din Anglia este coordonat de guvernul de la Londra.

  • În Germania, unde redeschiderea școlilor s-a petrecut în bune condiții în ultima lună, “cheia succesului” este considerată a fi capacitatea de testare rapidă – detalii aici.
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul a aprobat construirea clădirii ASE de sticlă, de 7 etaje, lipită de monumentul istoric Casa Nanu-Muscel din Piaţa Romană. Clădirea va costa 49,9 milioane lei

În şedinţa de Guvern de miercuri a fost aprobată hotărârea pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Consolidare, restaurare şi extindere imobil ASE Bucureşti – Spaţii de educaţie şi…
Vezi articolul

Irlanda, prima ţară din UE cu restricţii pentru întreaga populaţie timp de 6 săptămâni, lasă școlile şi creşele deschise. Premierul irlandez: “nu ne vom permite ca viitorul copiilor şi tinerilor noştri să fie o altă victimă a acestei boli”

Irlanda va fi prima ţară din UE care va institui restricţii pentru întreaga populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi, în contextul pandemiei de COVID-19, a anunţat luni premierul…
Vezi articolul