Avertisment al directorilor de școli din Anglia: Școala se va bloca, în lipsa unor testări adecvate pentru Covid-19

3.379 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Gavin Williamson
Mii de directori de școli din Anglia i-au scris secretarului britanic pentru Educație, Gavin Williamson, să îl avertizeze că instituțiile pe care le reprezintă riscă să fie paralizate în lunile de toamnă, din cauza dificultăților în obținerea testelor pentru Covid-19, potrivit The Guardian. Ei arată că, în lipsa acestor teste, un număr prea mare de personal școlar și de elevi ar fi obligați să stea acasă, în urma apariției unui posibil caz de Covid-19 într-o școală.

Publicația îi citează pe directori de școală potrivit cărora situația este îngreunată de faptul că nu au putut face programări rapide, ci doar după zile de așteptare, sau li s-a oferit să facă teste chiar la distanțe foarte mari, în alte localități. Iar după ce este făcut un test, se poate aștepta câteva zile, în unele cazuri, până la primirea rezultatelor.

Sunt citate, de asemenea, sindicate din învățământ potrivit cărora aproximativ 400 de membri au semnalat cazuri suspecte de Covid-19 în școlile lor, după doar o săptămână de la redeschiderea deplină a școlilor.

Iar publicația dă exemple de cazuri simple cu soluții complicate – precum o școală din zona rurală a comitatului Sussex, pentru care principala problemă este lipsa testelor, ce a afectat atât deschiderea, cât și bugetul instituției. Iar personalul didactic are copii înscriși la aceeași școală – deci dacă un elev prezintă simptome, ar fi întreruptă și activitatea unor cadre didactice.

The Guardian îl citează pe un lider sindical potrivit căruia “eșecul evident în ceea ce privește infrastructura de testare pentru Covid-19 periclitează în mod serios o redeschidere sustenabilă a școlilor și că elevii pot pierde din învățare în mod inutil”.

În Marea Britanie sistemul de învățământ este descentralizat, iar cel din Anglia este coordonat de guvernul de la Londra.

  • În Germania, unde redeschiderea școlilor s-a petrecut în bune condiții în ultima lună, “cheia succesului” este considerată a fi capacitatea de testare rapidă – detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Știrile PROTV: Ministerul Educației lucrează la o legislație pentru monitorizarea și reglementarea centrelor private de îngrijire a copiilor / Nicio autoritate nu știe câte astfel de centre funcționează la nivel național

După o anchetă făcută de reporterii PROTV la un centru de îngrijire copii din Popești Leordeni, județul Ilfov, unde funcționa un SRL fără autorizare de unitate de învățământ, deși părinților…
Vezi articolul