Educație Știri

Asociația Elevilor din București acuză Primăria că nu i-a permis să intre în ședința Consiliului General unde se discuta tăierea bugetului pentru educație

Citire în 3 min
Elevii din București acuză Primăria că nu îl lasă pe vicepreședintele Asociației Elevilor din Bucureşti și Ilfov să participe la ședința Consiliului General unde se discută inclusiv tăierea cu 21,9% a bugetului acordat educației. Contactat de Edupedu.ro, Alexandru Rădulescu, vicepreședintele Asociației, a declarat că a vorbit prin mesaje inclusiv cu președintele de ședință al Consiliului General, care “în momentul în care i-am spus numele și problema pe care vreau să vorbesc (…) nu mi-a mai răspuns”.

Reprezentantul elevilor a precizat că voia să le explice “aleșilor locali și administrației publice faptul că tăierea bugetului pentru educație nu se poate întâmpla, în condițiile în care, educația în România este subfinanțată, cât și aspecte legate de importanța infrastructurii în educație”.

Instanța a anulat luna aceasta, printr-o decizie definitivă, prevederile care îngrădeau accesul cetățenilor la ședințele Consiliului General , potrivit HotNews.ro.

  • Amintim că peste 35,6 milioane de lei sunt propuse pentru tăiere de la capitolul Învățământ în Capitală, din totalul alocării pentru acest capitol de 162,9 milioane de lei – prin Proiectul de hotărâre pentru rectificare bugetară care este pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului Local al Municipiului București de astăzi, 26 iunie. Proiectul menționează faptul că rectificarea vine la propunerea Primarului General și a Comisiei de Specialitate din Primărie.

Alexandru Rădulescu, vicepreședintele Asociației Elevilor din Bucureşti și Ilfov, a declarat pentru Edupedu.ro că a vrut să fie prezent la ședința de astăzi a Consiliului General, însă “nu am fost lăsat să intru de către angajații primăriei, polițiștii locali, pe motiv că ei au încă în regulamentul lor acea prevedere conform căreia trebuie să trimiți o solicitare la primărie cu 48 de ore înainte de ședință, pentru a putea participa la ea, solicitare în care să spui și la ce punct vrei să vorbești și ce vrei să spui“.

Sursa Foto: Alexandru Radulescu

Articolul 50 a picat în instanță, deci în momentul ăsta primăria ar trebui să te primească la ședințele Consiliului General. Angajații nu m-au lăsat să intru, pe motiv că nu au fost înștiințați cu nimic. Au spus apoi că așteaptă să vorbească cu președintele de ședință al Consiliului General. Am făcut eu rost de numărul președintelui de ședință, i-am dat mesaj, mi-a răspuns, i-am explicat că angajații primăriei nu vor să mă lase să intru și m-a întrebat numele și pe ce problemă vreau să vorbesc. După care nu mi-a mai răspuns“, a explicat reprezentantul elevilor.

Acesta a precizat că există un antecedent în ceea ce privește restricționarea accesului elevilor la ședințele Consiliului General al Primăriei. La ședința din 12 decembrie 2018, “după ce am trimis o solicitare ce a primit nr.1687916/10.12.2018, nu ne-a fost acordat dreptul la cuvânt, dar reprezentanții Asociației Elevilor din București și Ilfov au propus un amendament printr-un consilier general care completa proiectul de hotărâre privind acordarea gratuității la transportul în comun pentru elevii din București. În ciuda faptului că AEBI nu a putut să prezinte importanța votării amendamentului privind acordarea gratuității inclusiv pentru elevii care nu sunt în învățământul obligatoriu, acesta a trecut“.

Citește și:

 

 

 

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

Explozie într-un fost centru de dezvoltare a armelor biologice din Rusia, unde sunt fiole cu virusul variolei. Rusia neagă existența unui risc de contaminare

R.P.

Republica Moldova: CEDO condamnă Rusia la plata a peste 100.000 de euro pentru 4 şcoli în limba română din Transnistria

R.P.

Cea mai mare grevă din lume a elevilor împotriva schimbărilor climatice începe vineri și în România. Tinerii din peste 50 de școli vor protesta

Mihai Peticila

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.