Veniturile salariale a zeci de directori de școli, în scădere după introducerea datelor în aplicația de salarizare actualizată – surse

14.634 de vizualizări
Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com
Peste 20 de directori de școli, consultați de Edupedu.ro, reclamă scăderi de venituri salariale aferente lunii ianuarie 2023, față de decembrie 2022, după calculul salariilor făcut cu noua aplicație EduSal, actualizată miercuri noaptea. Reducerile de venituri sunt cuprinse între 100 și 400 de lei, iar afectate sunt mai ales sporurile de zonă (rural), pentru vechimea în muncă sau cel pentru suprasolicitare neuropsihică, conform surselor Edupedu.ro.

Managerii de școli susțin că scăderile de venituri sunt cuprinse între 100 și 400 de lei, iar cele mai afectate sunt sporurile. Deși este raportat ca procent la salariul de bază, sporul pentru suprasolicitare neuropsihică ar scădea și el în unele cazuri, conform rezultatelor date de varianta actualizată a EduSal – aplicația de salarizare din sistemul de învățământ.

Din informațiile Edupedu.ro, Ministerul Educației ar fi solicitat un algoritm de implementare a legislației actuale în aplicația de salarizare, iar acest algoritm ar conține diferite plafoane peste care veniturile nu pot trece, iar în unele cazuri aceste plafonări înseamnă scăderi de venituri.

Aplicația de salarizare a fost actualizată la cererea Ministerului Educației de compania contractată de instituție pentru a face acest lucru, Simavi, companie care a transmis Edupedu.ro un comunicat în care precizează că „a livrat noul kit EduSal în 2 zile de la semnarea contractului cu Ministerul Educației, cu 4 zile înainte de termen”.

Am solicitat Ministerului Educației un răspuns în acest caz. În momentul primirii răspunsului, îl vom publica.

Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


6 comments
  1. Numai directorii și profesorii au spor de supra solicitare, dar femeile de servici care spala mizeria copiilor și a profesorilor, da da, spala c*****l din bai, ele de ce nu au spor de supra solicitare, fiindcă pauza de pauza asta fac femeile de servici, mai întoarceți-va cu fata și la ele

  2. Mai sunt și alți nedreptățiți…Să se uite cineva cat avea salariu un prof Gr 1 cu peste 35 ani vechime și să se observe că nu mai există transa de vchime învățământ 35-40 ani,ci doar peste 30 de ani și atât…cerea ce face că dacă am compară salariul 35-40 ani de atunci cu peste 30 ani cel de acum și se poate constata o pierdere de cca 200 lei.Asa se răsplătește fidelitatea cadrului didactic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Naveta profesorilor nu se decontează în toate localitățile, semnalează sindicatele din Educație, care cer ministrului Dezvoltării să solicite primăriilor banii pentru cadrele didactice – document

Sindicatele din Învățământ semnalează că sunt o serie de unități administrativ-teritoriale care nu mai decontează cheltuielile de navetă ale profesorilor care predau în altă localitate decât cea de domiciliu, potrivit…
Vezi articolul

Articol realizat în cadrul proiectului MINT, dezvoltat de Fundația Terre des Hommes România

Ghidul unui copil nou venit în România, program care poate fi folosit și de profesori. Cum au ajuns câțiva tineri români să fie mentori pentru copii imigranți – interviu cu Rodica Novac, project manager Terre des hommes Romania

Ce i-ați spune despre țara voastră unui copil care acum ajunge în România pentru prima dată? Unele dintre cele mai importante nevoi ale copiilor imigranți sunt acelea de a se…
Vezi articolul

SURSE Poliția a fost chemată la ARACIP, agenția care evaluează școlile și grădinițele, după ce într-o comisie de disciplină ar fi fost prezent la audieri fostul avocat al președintei instituției, Mariana Dogaru, acum avocat contractat cu 345 de lei pe oră de agenție

Poliția a fost chemată miercuri la sediul Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), potrivit surselor Edupedu.ro. Un echipaj de poliție ar fi răspuns astfel unui apel telefonic…
Vezi articolul