Universitatea din București anunță că se delimitează de poziția exprimată de Vladimir Tismăneanu și că va discuta “în forurile de decizie” situația sa

Universitatea din Bucuresti / Foto: Facebook.com/Universitatea din Bucuresti

Universitatea din București anunță că “se delimitează de poziția exprimată public de profesorul Vladimir Tismăneanu”. Profesorul Tismăneanu este, din 2017, coordonator onorific al Centrului de Cercetare a Totalitarismelor ‘Hannah Arendt’ și “deși nu există relații contractuale între profesorul Tismăneanu și Universitatea din București, situația domniei sale va fi discutată în cursul săptămânii viitoare în forurile de decizie ale Universității din București”, informează instituția de învățământ superior.

Reacția universității vine după ce istoricul și politologul Vladimir Tismăneanu a postat vineri seară pe Facebook o fotografie care înfățișa un stol de ciori și avea mesajul ”Aeroportul Țăndărei – Toate zborurile sunt anulate”. Postarea a fost criticată dur de internauți și de activiști pentru drepturile minorităților, iar ulterior Tismăneanu a șters postarea de pe Facebook și a scris un scurt text în care arată și-a asumat ”eroarea” și spune că nu a înțeles ”implicațiile rasiste”, a relatat G4Media.ro.

Reacția Universității din București, publicată pe pagina de Facebook:

Universitatea din București se delimitează de poziția exprimată public de profesorul Vladimir Tismăneanu (o postare pe contul domniei sale de Facebook, ștearsă ulterior).

Ca instituție de educație și de cercetare, cu o continuă și asumată misiune publică, Universitatea din București rămâne dedicată rolului său de a forma tinerele generații în spiritul valorilor și al principiilor democrației autentice. Apărarea demnității umane, lupta împotriva xenofobiei și a rasismului, apărarea drepturilor și a libertăților individuale sunt câteva dintre principiile și valorile nenegociabile pe care se consolidează activitatea comunității academice a universității noastre.

Profesorul Vladimir Tismăneanu este, începând cu anul 2017, coordonator al Centrul de Cercetare a Totalitarismelor ‘Hannah Arendt’. Funcția deținută de prof. Tismăneanu este una onorifică, neremunerată. Deși nu există relații contractuale între profesorul Tismăneanu și Universitatea din București, situația domniei sale va fi discutată în cursul săptămânii viitoare în forurile de decizie ale Universității din București.

Citește și:

 

Universitatea din Bucuresti / Foto: Facebook.com/Universitatea din Bucuresti

Exit mobile version