Universitatea din București anunță că se delimitează de poziția exprimată de Vladimir Tismăneanu și că va discuta “în forurile de decizie” situația sa

1.579 de vizualizări
Universitatea din Bucuresti / Foto: Facebook.com/Universitatea din Bucuresti
Universitatea din București anunță că “se delimitează de poziția exprimată public de profesorul Vladimir Tismăneanu”. Profesorul Tismăneanu este, din 2017, coordonator onorific al Centrului de Cercetare a Totalitarismelor ‘Hannah Arendt’ și “deși nu există relații contractuale între profesorul Tismăneanu și Universitatea din București, situația domniei sale va fi discutată în cursul săptămânii viitoare în forurile de decizie ale Universității din București”, informează instituția de învățământ superior.

Reacția universității vine după ce istoricul și politologul Vladimir Tismăneanu a postat vineri seară pe Facebook o fotografie care înfățișa un stol de ciori și avea mesajul ”Aeroportul Țăndărei – Toate zborurile sunt anulate”. Postarea a fost criticată dur de internauți și de activiști pentru drepturile minorităților, iar ulterior Tismăneanu a șters postarea de pe Facebook și a scris un scurt text în care arată și-a asumat ”eroarea” și spune că nu a înțeles ”implicațiile rasiste”, a relatat G4Media.ro.

Reacția Universității din București, publicată pe pagina de Facebook:

Universitatea din București se delimitează de poziția exprimată public de profesorul Vladimir Tismăneanu (o postare pe contul domniei sale de Facebook, ștearsă ulterior).

Ca instituție de educație și de cercetare, cu o continuă și asumată misiune publică, Universitatea din București rămâne dedicată rolului său de a forma tinerele generații în spiritul valorilor și al principiilor democrației autentice. Apărarea demnității umane, lupta împotriva xenofobiei și a rasismului, apărarea drepturilor și a libertăților individuale sunt câteva dintre principiile și valorile nenegociabile pe care se consolidează activitatea comunității academice a universității noastre.

Profesorul Vladimir Tismăneanu este, începând cu anul 2017, coordonator al Centrul de Cercetare a Totalitarismelor ‘Hannah Arendt’. Funcția deținută de prof. Tismăneanu este una onorifică, neremunerată. Deși nu există relații contractuale între profesorul Tismăneanu și Universitatea din București, situația domniei sale va fi discutată în cursul săptămânii viitoare în forurile de decizie ale Universității din București.

Citește și:

 

Universitatea din Bucuresti / Foto: Facebook.com/Universitatea din Bucuresti


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Conducerea CNATDCU a respins propunerile Ministerului Educației de modificare a metodologiei de soluționare a sesizărilor de plagiat. Mircea Dumitru: Verificarea integrală a unei teze de doctorat la fiecare sesizare nouă care apare nu poate fi pusă în practică. Cîmpeanu ne-a invitat să venim cu propunerile noastre

Consiliul General al CNATDCU a respins astăzi, cu 15 voturi din 18 membri prezenți, propunerile de modificare a metodologiei de soluționare a sesizărilor de plagiat și a regulamentului de funcționare…
Vezi articolul

Zeci de studenți din Timișoara au protestat pe străzi în semn de nemulțumire față de proiectul noii Legi a Educației / Studenții nu sunt de acord cu propunerea de desființare a CNATDCU și cer, printre altele, să aibă o pondere mai mare în procesul de alegere a rectorului

Studenții timișoreni care aparțin mai multor organizații naționale au mărșăluit, vineri, pe străzile Timișoarei, în semn de nemulțumire față de proiectul noii Legi a Educației, aflat în dezbatere publică, transmite…
Vezi articolul

Daniel David, președintele Consiliului Rectorilor, despre sprijinirea studenților români în străinătate: Orice susținere pentru studenți e bună dacă e ghidată de echitate și de o “politică academică deșteaptă, ce include obligatoriu excelența”

Orice sprijin pentru studenți “este bun dacă este ghidat de două valori” – echitatea, respectiv “o politică academică deșteaptă, care include obligatoriu și excelența”, consideră Daniel David, președintele Consiliului Național…
Vezi articolul