Universitatea din București ia măsuri în cazul profesorilor de tip „vă pic pe toți” sau „10 pe linie”: evaluările în care sunt prea mulți studenți care nu promovează sau sunt extrem de multe note de 9 și 10 vor fi verificate – regulament nou

Universitatea din București / Foto: unibuc.ro

În facultățile Universității din București se vor face verificări în momentul în care ponderea studenților care nu au promovat o disciplină, în urma unei evaluări finale, este mai mare de 66%, dar și în cazul în care ponderea notelor de 9 și 10 este prea mică (sub 5%) sau prea mare (peste 75%). Aceste analize vin în completarea posibilității studenților de a contesta note și sunt prevăzute într-un nou „Regulament cadru de evaluare și notare a studenților în cadrul Universității din București”, publicat săptămâna aceasta pe pagina Senatului instituției de învățământ superior.

Astfel, regulamentul prevede, pe de o parte, soluția obișnuită a contestațiilor pe care le pot face studenții. Dar un articol descrie și o altă măsură, în cazul în care apar situații extreme în evaluări, precum un număr foarte mare de studenți care nu promovează o disciplină sau, dimpotrivă, un număr prea mare sau prea mic de studenți care iau note de 9 și 10.

Astfel, potrivit Art. 20 din Regulamentul citat, la finalul anului universitar conducerea departamentului trebuie să analizeze distribuția notelor, pe discipline, în cazul studiilor de licență. Același lucru poate fi făcut, în cazul studiilor de masterat, doar în urma unor sesizări ale studenților.

Dacă, la o disciplină, numărul studenților care nu promovează depășește 66%, consiliul departamentului împreună cu titularul de disciplină realizează o analiză pentru a stabili „cauzele care au determinat această situație și propun măsurile care se impun”, ponderea mare a celor care nu promovează putând sau nu să fie justificată prin nivelul de pregătire al studenților. Analiza finală este prezentată în consiliul facultății și transmisă consiliului de administrație.

În același timp, dacă numărul celor cu note de 9 și 10 este prea mic (sub 5%) sau prea mare (peste 75%), situația este analizată din nou și se iau „măsurile care se impun”, în funcție de cauzele constatate.

Art. 20 din „Regulament cadru de evaluare și notare a studenților în cadrul Universității din București” – integral:
Exit mobile version