Universitatea din București plănuiește un master de comunicare a științei, anunță prorectorul Sorin Costreie: “Ceea ce ar trebui să fie educația când își dă mâna cu știința și cultura”

Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Universitatea din București pregătește un master de comunicare a științei, care ar fi o premieră în România și care ar urma să fie dezvoltat cu parteneri internaționali, potrivit prorectorului Universității, Sorin Costreie. Acesta a anunțat proiectul luni, în cadrul unei conferințe pe tema comunicării pe teme științifice și educaționale în contextul în care se amplifică fenomenul dezinformării în media și pe rețele sociale.

Sorin Costreie a spus, în cadrul evenimentului organizat de Comisia Națională a României pentru UNESCO în parteneriat cu Universitatea din București, că un astfel de program de master, cum “nu cred să mai existe în țară”, ar putea fi dezvoltat împreună cu universități din străinătate, care fac parte din consorțiul universitar Civis,în care este membră Universitatea din București.

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ superior, orizontul pentru lansarea programului este de doi ani, adică începând cu anul universitar 2023-2024.

Sorin Costreie a pus pregătirile pentru acest master în contextul schimbărilor prin care trec instituțiile de învățământ superior, sub presiunea evoluțiilor din societate, inclusiv în contextul fenomenului dezinformării. 

Declarațiile și apelul reprezentantului Universității din București pentru un master de comunicare a științei, pe larg:

Foto: Pawel Szczepanski | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version