Universitatea “George Emil Palade” din Târgu Mureș își va alege rectorul pe bază de concurs public / Rectorul Azamfirei: “Suntem, cred, unici în peisajul universitar românesc”

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș își va alege rectorul, pentru mandatul 2024-2029, pe baza unui concurs public, potrivit opțiunii majorității participanților la referendumul organizat în acest sens, potrivit Agerpres. Soluția este descrisă drept “unică la nivel universitar din România”, unde modalitatea de desemnare a rectorului este, de obicei, cea a alegerilor.

Potrivit sursei citate, la referendumul organizat pe 4 octombrie pentru a decide cum va fi ales rectorul UMFST Târgu Mureș au participat 500 de persoane, iar 4 din 5 (79,3%) au optat pentru desemnarea rectorului pe bază de concurs public.

Rectorul actual, Leonard Azamfirei, care conduce instituția din 2012, adică de 3 mandate, arată că este pentru a treia oară când e aleasă această cale. Azamfirei, citat de Agerpres:

Exit mobile version