Universitatea “George Emil Palade” din Târgu Mureș își va alege rectorul pe bază de concurs public / Rectorul Azamfirei: “Suntem, cred, unici în peisajul universitar românesc”

4.182 de vizualizări
Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș
Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș își va alege rectorul, pentru mandatul 2024-2029, pe baza unui concurs public, potrivit opțiunii majorității participanților la referendumul organizat în acest sens, potrivit Agerpres. Soluția este descrisă drept “unică la nivel universitar din România”, unde modalitatea de desemnare a rectorului este, de obicei, cea a alegerilor.

Potrivit sursei citate, la referendumul organizat pe 4 octombrie pentru a decide cum va fi ales rectorul UMFST Târgu Mureș au participat 500 de persoane, iar 4 din 5 (79,3%) au optat pentru desemnarea rectorului pe bază de concurs public.

Rectorul actual, Leonard Azamfirei, care conduce instituția din 2012, adică de 3 mandate, arată că este pentru a treia oară când e aleasă această cale. Azamfirei, citat de Agerpres:

  • “Pentru a treia oară consecutiv, comunitatea universitară de la UMFST ‘George Emil Palade’ Târgu Mureş decide ca desemnarea rectorului, pentru mandatul 2024-2029, să se facă prin concurs public şi nu prin votul universal. Deşi fiecare variantă este prevăzută de lege, opţiunea depusă cu largă majoritate este o confirmare a alinierii universităţii la mecanismele de desemnare a rectorului pe care le aplică marile universităţi din întreaga lume. Suntem cred, unici, în peisajul universitar românesc, dar suntem consecvenţi la nivel de universitate, unde toţi colegii îşi doresc un mediu universitar modern şi o administraţie eficientă. Le mulţumesc tuturor colegilor care au participat un număr aşa de mare la referendum, pentru ca rezultatul să aibă legitimitate”.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Theodor Georgescu, filolog: Limba latină ar trebui reintrodusă ca probă opțională de Bacalaureat pentru elevii de la uman / Cum poate fi, de exemplu, economia mai relevantă decât limba latină pentru specializarea de filologie?

Reintroducerea limbii latine ca probă opțională la examenul de Bacalaureat ar trebui să fie prevăzută în actualele proiecte ale legilor educației, susține Theodor Georgescu, filolog clasicist, conferențiar al Facultății de limbi…
Vezi articolul