În București vor reveni la școală pe 8 februarie copiii de grădiniță și cei din clasele primare, dacă orașul rămâne în scenariul roșu ca acum

25.491 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Doar copiii de grădiniță și cei din ciclul primar se întorc fizic la școală pe 8 februarie în București, dacă orașul rămâne în scenariul roșu. În prezent, Capitala se află în scenariul roșu cu un indice de răspândire a coronavirusului de 3,77, potrivit ultimelor date comunicate de autorități. Președintele Klaus Iohannis a explicat astăzi, într-o conferință de presă, că în localitățile care se află în scenariul roșu în ziua când începe semestrul al II-lea, doar elevii mici vor frecventa școala normală, restul (inclusiv cei din clasele terminale) vor rămâne acasă și vor continua școala online.

„În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală. Deci, repet: scenariul verde – toți merg la școală. Scenariul galben – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase stau în on-line. Scenariul roșu, când se depășește numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line. (…) În data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, vom face tot împreună o reevaluare a situației pandemice și decizia finală – repet, decizia finală – va fi luată pe 2 februarie”, a declarat Iohannis.

Președintele a avut joi, 14 ianuarie, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care au participat premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu, ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică – Adriana Pistol.

Structura anului școlar 2020-2021
Semestrul I (17 săptămâni)

Cursuri:                            Luni, 14 septembrie 2020 – Marți, 22 decembrie 2020
Vacanță pentru grădinițe și clasele pregătitoare – a IV-a: 26 octombrie – 1 noiembrie 2020
Vacanța de iarnă:          Miercuri, 23 decembrie 2020 – Duminică, 10 ianuarie 2020
Cursuri:                            Luni, 11 ianuarie 2021 – Vineri, 29 ianuarie 2021
Vacanţa intersemestrială: Sâmbătă, 30 ianuarie 2021 – Duminică, 7 februarie 2021

Semestrul al II-lea (17 săptămâni)

Cursuri:                           Luni, 8 februarie 2021 – Joi, 1 aprilie 2021
Vacanţa de primăvară: Vineri, 2 aprilie 2021 – Duminică, 11 aprilie 2021

  • Paștele Catolic va fi în 2021 pe data 4 aprilie

Cursuri:                           Luni, 12 aprilie 2021 – Joi, 29 aprilie 2021
Vacanță de primăvară: Vineri, 30 aprilie 2021 – Duminică, 9 mai 2021

  • Paștele Ortodox va fi în 2021 pe data 2 mai

Cursuri:                           Luni, 10 mai 2021 – Vineri, 18 iunie 2021
Vacanţa de vară:           Sâmbătă, 19 iunie 2021 – data din septembrie 2021 la care încep cursurile anului şcolar 2021 – 2022.

Elevii de clasa a XII-a vor avea doar 32 de săptămâni de școală, pentru ei cursurile urmând a se încheia pe 4 iunie 2021. La clasa a VIII-a, numărul de zile de școală este 165 din cauza Evaluării Naționale: vor face 33 de săptămâni de școală, care se încheie pe 11 iunie 2021.

Photo 136306659 © Monkey Business ImagesDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


10 comments
  1. Sa va fie rusine! Cei mici nu conteaza? Acum cand trebuia sa trageti maxim de timp pana se vaccineaza o mare parte din populatie, voi trimiteti copiii la scoala! Si culmea, pe cei mici, care respecta regulile cel mai putin! Rusine!

  2. Riscurile de infectare sunt mult mai mari dacă incepe școala .
    Decât bolnavi la școală,mai bine sănătoși acasă .

  3. Dacă incep școlile o să fie haos, și mult mai multe cazuri de confirmate.
    Sunt de acord cu începerea școlilor in momentul în care avem o siguranță ca nu se îmbolnăvește nimeni.

  4. Asta pentru ca părintii acestor copii, s-au saturat sa stea acasă cu proprii copii. Nici plătiți, cum sunt, nu mai suporta sa stea toată ziua după copii lor.
    Acesta este motivul de baza.
    Ca se spune… Vaaai, e greu sa faci ore online și sa ii faci sa înțeleagă…
    Dar ați vaccinat educatorii și învățătorii, sa stea lângă fiecare copil si sa îl tot bibileasca? Sau sănătatea cadrelor didactice este o scârbă pentru părinți și pentru societate, în general?

  5. Mai voi sunteti cu capul!? Toate tarile din vest inchid din cauza virusului mutant care uc.ide si voi vreti la scoala sa va infectati. Mai ales cei mivi sunt cei mai mari transmitatori de bosls in comunitate…… on line este singura solutie până se rezolva cu vaccinarea.

  6. In scenariul galben, de ce nu pot clasele 5-7 sa mearga hibrid ? Mi se pare cea mai buna soluție ca toate clasele gimnaziale sa fie intr-un fel sau altul la scoala ! Vrem măcar hibrid !!!

    1. Știți cumva cam cum e sa fii atent simultan la copiii din clasa și la cei de acasă? Dacă nu, nu va mai dați cu părerea.

  7. Fix cele mai importante clase, cele terminale, nu pot merge la scoala, serios? Atunci ar trebui sa scoata toata materia din semestrul 2 din examene, oricum nu inveti nimic online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Consiliului Județean Bihor anunță investiții într-o clasă în sistem dual, după modelul şcolii Kronstadt din Braşov: Pe lângă elevi, se vor putea pregăti profesional şi adulții, contracost

Președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, a anunțat marți că din toamnă elevii care se specializează în sistem dual ca sudori, la Liceul tehnologic din Cadea, vor putea învăța cu…
Vezi articolul

Studenții maghiari de la Universitatea de Medicină Târgu Mureș, într-o scrisoare către Kelemen Hunor: lobby-ul politic al UDMR este ineficient. Nici susținerea guvernului PSD-ALDE nu a fost suficientă pentru înființarea unei facultăți cu predare în maghiară

Studenții maghiari de la Universitatea de Medicină din Târgu Mureș au trimis două scrisori deschise, către rectorul universității și către conducerea UDMR, înainte ca profesorii români și maghiari din universitate…
Vezi articolul