USR îi cere demisia ministrului de Interne Lucian Bode / Cătălin Drulă: Presiunile asupra Universității Babeș-Bolyai nu te fac mai puţin hoţ

Cătălin Drulă, președintele USR / Foto: INQUAM Photos - Ilona Andrei

Liderul USR Cătălin Drulă a solicitat demisia lui Lucian Bode din funcţia de ministru al Afacerilor Interne, după ce liberalul a cerut în instanţă anularea hotărârii prin care Universitatea Babeş Bolyai a decis să-i reanalizeze lucrarea de doctorat, vizată de acuzaţii de plagiat, transmite News.ro, citat de G4Media.ro.

“‘Doctor’ Bode, soluţia e demisia! Presiunile asupra UBB nu te fac mai puţin hoţ. PressOne a dezvăluit azi că Lucian Bode a dat în judecată Universitatea „Babeş-Bolyai” ca să blocheze ancheta de plagiat a tezei sale de doctorat. De ce e important că Bode a plagiat? Pentru că plagiatul înseamnă furt. Iar cine a furat o dată va fura în continuare. Vă aduceţi aminte scandalul cu achiziţii trucate de BMW-uri.

După ce o echipă USR a stat să transcrie de mână teza de doctorat a lui Bode, pentru că era mai greu accesibilă decât arhivele Securităţii, UBB a concluzionat că există fragmente plagiate. Atunci, Bode saluta analiza UBB şi minţea România că teza lui e în regulă. A urmat analiza Emiliei Şercan, care a demonstrat un plagiat grosier, iar UBB anunţa o nouă anchetă pentru o verificare mai amănunţită. Acum, Bode nu mai salută Universitatea, ci o dă în judecată la Tribunalul Sălaj, ca să blocheze verificarea tezei. Am mai văzut acest model”, a scris Cătălin Drulă, luni pe Facebook.

Articolul integral, pe G4Media.ro.
Exit mobile version