USR îi cere ministrului Cîmpeanu să retragă ”de urgență” legile Educației. Drulă: “Noile legi ale Educației par făcute pentru a consolida puterea unor grupuri de interese ilegitime”

Cătălin Drulă, președintele USR / Foto: INQUAM Photos - Ilona Andrei

USR îi cere din nou ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să retragă de urgență cele două propuneri de modificare a legilor Educației, despre care partidul susține că au fost realizate cu singurul scop de a-l proteja pe premierul Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, și de a amplifica și mai tare politizarea Educației și controlul politic central asupra acesteia, scrie G4Media.ro.

Un ministru al Educației pentru care toaletele în curți „nu au legătură” cu calitatea educației nu doar că nu are ce căuta în fruntea unui asemenea minister, dar nu este în măsură să propună proiecte care să răspundă, cu adevărat, nevoilor de modernizare a sistemului educațional al României, arată USR.

„Noile legi ale Educației par făcute pentru a consolida puterea unor grupuri de interese ilegitime. Și pentru a-i scăpa pe plagiatori de consecințe. Nici profesorii, nici copiii nu sunt în centrul acestor inițiative. Iar asta consfințește definitiv eșecul proiectului România Educată. Vom lupta în Parlament pentru a opri prevederile nocive ale acestor legi”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Citește mai mult pe G4Media.ro.
Citește și:
Marile interese ilegitime din Legile educației Cîmpeanu: rechini imobiliari, fabrici de meditații, patroni de afterschool și rectori – politicieni. Cum a ajuns ministrul Educației să amaneteze viitorul copiilor pentru a-și asigura spatele politic
USR solicită retragerea noilor legi ale Educației, apreciind că proiectele “amplifică politizarea” educației și sunt “anti-liberale”
DOCUMENT USR cere Ministerului Educației să retragă de urgență proiectele de legi ale Educației și persoanele “care au conceput și ghidat total greșit acest proces”

Exit mobile version