Vaccinare masivă în rândul studenților, în Anglia: 9 din 10 declară că s-au vaccinat, sub 5% spun că nu intenționează să o facă – sondaj

Foto: © Satjawat Boontanataweepol | Dreamstime.com

Nu mai puțin de 90% dintre studenții universităților din Anglia declară că s-au vaccinat cu cel puțin o doză împotriva Covid-19, iar 78% cu două doze, potrivit unui sondaj realizat de Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie, prezentat la sfârșitul săptămânii trecute. Acesta arată că doar 7% dintre respondenți spun că nu s-au vaccinat încă, iar dintre aceștia o treime spun că este probabil sau foarte probabil să facă vaccinul, iar restul – că nu doresc acest lucru.

Potrivit studiului, studenții au apelat masiv la vaccinare deși doar jumătate dintre cei care s-au vaccinat (53%) spun că infectarea cu noul coronavirus prezintă un risc major sau semnificativ la adresa sănătății proprii.

Procentul care afirmă acest lucru, în rândul vaccinaților, este, oricum, semnificativ mai mare decât în rândul celor care nu s-au vaccinat încă, dintre care doar 36% cred că boala prezintă riscuri majore sau semnificative.

Același sondaj, realizat la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie, arată și un grad ridicat de interes pentru testare: 55% dintre studenți spun că au apelat la un test Covid-19 în săptămâna precedentă.

Foto: © Satjawat Boontanataweepol | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version