Vaccinare masivă în rândul studenților, în Anglia: 9 din 10 declară că s-au vaccinat, sub 5% spun că nu intenționează să o facă – sondaj

174 de vizualizări
Foto: © Satjawat Boontanataweepol | Dreamstime.com
Nu mai puțin de 90% dintre studenții universităților din Anglia declară că s-au vaccinat cu cel puțin o doză împotriva Covid-19, iar 78% cu două doze, potrivit unui sondaj realizat de Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie, prezentat la sfârșitul săptămânii trecute. Acesta arată că doar 7% dintre respondenți spun că nu s-au vaccinat încă, iar dintre aceștia o treime spun că este probabil sau foarte probabil să facă vaccinul, iar restul – că nu doresc acest lucru.

Potrivit studiului, studenții au apelat masiv la vaccinare deși doar jumătate dintre cei care s-au vaccinat (53%) spun că infectarea cu noul coronavirus prezintă un risc major sau semnificativ la adresa sănătății proprii.

Procentul care afirmă acest lucru, în rândul vaccinaților, este, oricum, semnificativ mai mare decât în rândul celor care nu s-au vaccinat încă, dintre care doar 36% cred că boala prezintă riscuri majore sau semnificative.

Același sondaj, realizat la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie, arată și un grad ridicat de interes pentru testare: 55% dintre studenți spun că au apelat la un test Covid-19 în săptămâna precedentă.

Foto: © Satjawat Boontanataweepol | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Profesor anonim. Completarea și validarea dosarelor pentru definitivat: Umilința continuă, cel puțin pentru o parte dintre cadrele didactice care au beneficiat de „depunerea formularelor online la etajul doi”

Într-o societate dezvoltată, liderii coordonează și pun umărul la schimbare, stimulează gândirea critică și descentralizează cât mai mult cu putință. În România, în multe momente, mentalitatea celor care descurajează orice…
Vezi articolul