VIDEO „99% dintre părinți nu sunt de acord cu testarea și aceiași părinți își doresc ca școala să fie sigură”, spune ministrul Educației, după un sondaj făcut într-o școală

Foto: Alex Micsik - Agerpres Foto

99% dintre părinții dintr-o școală refuză testarea de orice fel pentru copiii lor, a declarat Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educației a vorbit despre un sondaj făcut într-o școală în care părinții cereau condiții sigure pentru elevi, dar nu erau de acord cu testarea, iar „de vaccinare nici nu mai vorbesc”, a spus Cîmpeanu la conferința online Educația și schimbarea paradigmei economice, organizată de CursDeGuvernare.ro.

Ministrul a enumerat cele 5 condiții pe care școala ar trebui să le îndeplinească pentru a putea face școală online eficientă. „Până atunci trebuie să ne abținem cât putem de la a face școală online”, a spus Cîmpeanu.

„Suntem obligați, vedeți bine, să apelăm și la acest lucru (n. red. la predarea online), despre care știm de la bun început că generează pierderi, pentru a nu bloca total sistemul de educație din cauza creșterii accelerate a ratei de infectare. Creștere accelerată generată de lipsa de înțelegere a noastră, a tuturor, pentru respectarea condițiilor sanitare, într-o măsură discutabilă, dar sigur pentru importanța și necesitatea vaccinării, într-o măsură foarte mare”.

„Închei cu un exemplu care m-a întristat profund: un sondaj făcut într-o școală în care toți părinții cer școală în condiții sigure și în care 99%, subliniez, 99% dintre părinți refuză testarea de orice fel. Nu sunt de acord cu testarea, de vaccinare nici nu mai vorbesc. Nu sunt de acord cu testarea 99% dintre părinți și aceiași părinți își doresc ca școala să fie sigură. Dacă aveți soluție la această problemă, vă mulțumesc anticipat”, a declarat ministrul Educației.

Exit mobile version