VIDEO „99% dintre părinți nu sunt de acord cu testarea și aceiași părinți își doresc ca școala să fie sigură”, spune ministrul Educației, după un sondaj făcut într-o școală

16.886 de vizualizări
Foto: Alex Micsik – Agerpres Foto
99% dintre părinții dintr-o școală refuză testarea de orice fel pentru copiii lor, a declarat Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educației a vorbit despre un sondaj făcut într-o școală în care părinții cereau condiții sigure pentru elevi, dar nu erau de acord cu testarea, iar „de vaccinare nici nu mai vorbesc”, a spus Cîmpeanu la conferința online Educația și schimbarea paradigmei economice, organizată de CursDeGuvernare.ro.

Ministrul a enumerat cele 5 condiții pe care școala ar trebui să le îndeplinească pentru a putea face școală online eficientă. „Până atunci trebuie să ne abținem cât putem de la a face școală online”, a spus Cîmpeanu.

„Suntem obligați, vedeți bine, să apelăm și la acest lucru (n. red. la predarea online), despre care știm de la bun început că generează pierderi, pentru a nu bloca total sistemul de educație din cauza creșterii accelerate a ratei de infectare. Creștere accelerată generată de lipsa de înțelegere a noastră, a tuturor, pentru respectarea condițiilor sanitare, într-o măsură discutabilă, dar sigur pentru importanța și necesitatea vaccinării, într-o măsură foarte mare”.

 • Oficialul a dat apoi exemplu unei școli în care s-ar fi derulat un sondaj în rândul părinților pentru a-i întreba pe aceștia daca sunt de acord cu testarea elevilor.

„Închei cu un exemplu care m-a întristat profund: un sondaj făcut într-o școală în care toți părinții cer școală în condiții sigure și în care 99%, subliniez, 99% dintre părinți refuză testarea de orice fel. Nu sunt de acord cu testarea, de vaccinare nici nu mai vorbesc. Nu sunt de acord cu testarea 99% dintre părinți și aceiași părinți își doresc ca școala să fie sigură. Dacă aveți soluție la această problemă, vă mulțumesc anticipat”, a declarat ministrul Educației.


12 comentarii
 1. Scoala ar trebui sa fie online pe o perioada scurta/14 zile pentru a putea rupe lantul epidemiologic.
  Pe principiu “scolile se inchid ultimele”, dar in realitatea nu exista nici un fel masura luata in scoli, din partea ministerului inv., cu atat mai putin a ministrului, care stim foarte bine cum a balmajit-o anul trecut, cand a lasat 3 sapt de vacanta aiurea ca declarase ca nu vor intra online… Totul este in baza copiilor si parintiilor, cat de mult au reusit sa-i convinga sa poarte masca si sa tina distanta. Copiii ar trebui testati periodic fara acordul parintiilor cu testele de saliva si atunci da, da “scoala s-ar putea inchide ultima”. Sau daca nu sunt de acord parintii ar trebui sa vina cu testul facut in afara scolii, individual pe banii lor.
  Iar, apropos de masuri, in scoala unde invata copilul meu, clasa V, sunt 3 serii pe zi, 80 de copii/zi, fara vreo igienizare sau aerisire a clasei, pauzele fiind de 5minute intre serii ( toata scoala invata intr-un singur local , celalat e in renovare din iunie).

 2. @Zaq, aveți perfecta dreptate, suntem conduși de ipocriți, nu ii interesează ptr ca nu au copii și nu știu ce înseamnă a fi părinte. Suntem conduși de niște păpușari iar noi și copii noștrii suntem păpușile lor. 😠

 3. Părinții nu sunt de acord cu testarea pentru ca la nivelul jos de civilizatie si de constiinta care ii caracterizeaza, nu le pasa daca al lor copil asimptomatic este pozitiv. Mai bine sa ii infecteze pe colegii cu diabet si pe alti colegi vulnerabili.
  Doar nu ar muri copilul lor, ci copiii altora.

  1. Scoala fizica trebuie odata sa se desfasoare, ne am saturat de online. Toata lumea revine la normal, numai Romania bate pasul pe loc.

 4. Părinți inconștienți, în momentul când copilul se va îmbolnăvi vor regreta. Deja sunt mulți copii bolnavi în școli, care se declară răciți, deși au simptome de covid. Mint cu nerușinare, fără să le pese ca pot îmbolnăvi la rândul lor pe alții.

 5. Sunteti ipocrit, stiti ca stau parintii îngrămăditi precum ciorchinii langa gardurile scolii fara masca, stiti ca elevii nu poarta masca, clasele sunt supraaglomerate, dspul si politia fac controale de forma, testele rapide dau erori pana si presedintele defileaza fara masca si averi tupeul sa vorbiti de siguranta. Cand o veni frigul nici aerisire nu o sa se faca, probabil ca pe 15 Oct o sa aveti 50000 de cazuri pe zi daca o tineti tot asa.

 6. Pierderea materiei asa cum se spune ca ar fi cauza învățământului online, se poate recupera, dar sănătatea copiilor noștri mai poate fi recuperată domnule ministru și dragi părinți?

  1. De acord că nu se recuperează sănătatea, dar dacă copii ar fi mai conștienți , că și părinții de altfel și nu ar sta buluciți unul în altul, nu ar bea mai mulți din aceeași sticla ,nu ar poștii țigările ,și alte chestii de astea nu ar fi așa problema cu sănătatea. Părinții ar trebui sa fie conștienți că să nu mai trimită copii la sc daca dau semne de răceală și să se testeze imediat toți din familie in aceste cazuri. Vreau să știu cum credeți dumneavoastră că recuperați materia pe aproape 3 ani. Mai ales că ați fost dragi părinți că și copiii dvs sa nu stea in online cu camerele deschise că vezi doamne le invadam intimitatea. Cum credeți că puteți recupera materia ne lucrata și neasimilată de copii dvs. Poate făcând meditații plătite, că mai apoi sa urmați că profesorii vor numai meditații. Fiți serioși cu chestia cu comparația sănătatea și scoala

    1. Bai, persoana Zaq, eu nu mai fac niciun online pe banii mei. Gazul e scump, curentul e scump. Privatule care te dadeai privat, tu pui palma-n c.r si pleci la serviciu. 10 ore nu esti acasa. Eu trebuie sa predau 7 ore si apoi sa corectez teme inca 4-5(da, mereu m-a prins ora 12 noaptea discutand cu cate un elev tema, deh, elevul cand putea, eu, cand trebuia). Pentru voi conteaza numai copiii vostri, ai nostri nu trebuie sa traiasca?? Eu am 2500 lei salariu si 2 copii de crescut..Nu ti mai educ tie plozii online pe banii mei ca tu refuzi orice, ca am proprii mei plozi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Psihologul Domnica Petrovai: Este responsabilitatea noastră, a adulților, să ne păstrăm echilibrul și să le fim sprijin copiilor noștri / Cele 9 semne că elevii și copiii de grădiniță au nevoie de ajutor în această perioadă

„Este responsabilitatea noastră, a adulților, să ne păstrăm echilibrul și să le fim sprijin copiilor noștri, care aud, înțeleg și li se poate face foarte frică”, transmite psihologul Domnica Petrovai,…
Vezi articolul