VIDEO Aplicație pentru profesori, făcută de soțul unei educatoare, prin care camera telefonului se poate conecta la calculator drept cameră suplimentară pentru a-i ajuta să predea online. Funcționează pe dispozitive iOS (iPhone, iPad)

Foto: Overviewer

O nouă aplicație care le permite profesorilor să își folosească iPhone-ul sau iPad-ul ca o cameră foto suplimentară care să filmeze un caiet de lucru, sau activități, ori tabla, în același timp în care și profesorul rămâne conectat pe Zoom a fost făcută de un dezvoltator a cărei soție este educatoare, pentru a o ajuta să predea de acasă, scrie theverge.com. Bărbatul a publicat aplicația pe magazinul de aplicații App Store și descărcarea sau folosirea sunt gratuite.

Profesorii care au ținut cursuri prin Zoom au găsit tot felul de soluții pentru a le arăta elevilor foile de pe care lucrează la clasă, dar acum există o aplicație concepută special în acest scop, realizată de dezvoltatorul Charlie Chapman. Aplicația permite profesorilor să folosească mai ușor camera telefonului ca înlocuitor pentru un vizualizator de documente. Unele școli au în dotare camere web orientate în jos, care permit profesorilor să le arate elevilor un document tipărit, o carte, un desen, pagina dintr-un manual sau o imagine. Practic, această aplicație funcționează ca aceste camere web și permite partajarea ecranului în timpul lecției predate. Ei pot folosi și lanterna telefonului dacă lumina nu este suficient de bună

Chapman spune că ideea i-a venit când și-a văzut soția folosind aplicația de cameră încorporată iOS pentru a face același lucru și cum a fost nemulțumită de lipsa de suport pentru modul “peisaj”, plus că avea toate butoanele de control suprapuse pe ecran:

„Am construit rapid o aplicație care nu face altceva decât să arate ceea ce vede camera telefonului fără margine și rotește în mod corespunzător întreaga aplicație, astfel încât să o puteți partaja în modul “peisaj” (landscape) pe Zoom. Acest lucru a făcut diferența. Este destul de personalizată pentru ce îi trebuie soției mele, dar cred că de asta e nevoie în lumea virtuală pentru a ajuta predarea clasică”, a spus Chapman.

Aplicația se numește Overviewer și este disponibilă gratuit în App Store. Dacă utilizați un computer Mac, Zoom va cere permisiunea de a vă înregistra ecranul și va trebui să fie repornit pentru a partaja ecranul telefonului (acest lucru se întâmplă deoarece Zoom afișează doar ecranul telefonului pe computer captând acea fereastră). Pentru mai multe informații despre cum funcționează aplicația, dezvoltatorul a realizat și un videoclip cu instrucțiuni:

Sursă foto: Pixabay

Exit mobile version