VIDEO Webinarul de luni pentru profesori a început la ora 11.00: instruire pentru folosirea Zoom și Livresq în predarea online

2.141 de vizualizări
Formarea online a profesorilor pentru folosirea de resurse digitale în procesul de învățare, în contextul în care școlile sunt închise pentru a limita epidemia de coronavirus, a început luni la ora 11:00. Acesta este al 3-lea Webinar la care Ministerul a convocat profesorii, de la debutul epidemiei. Tema cursurilor online de astăzi: folosirea platformelor Zoom și Livresq.

Zoom este o platformă de comunicare audio/video și de partajare a ecranului care permite conectarea simultană a unui număr mare de persoane.

Livresq este o platformă integrată pentru realizarea, publicarea, editarea, consultarea și gestiunea online a manualelor, cărților și materialelor digitale interactive.

Agenda webinar-ului de luni, 23 martie

Zoom – aplicație pentru webminare și interacțiune directă cu participanții
 Ce este și la ce se poate folosi Zoom?
 Cum se organizează o conferință în Zoom?
 Cum se accesează o conferință realizată în Zoom?
 Cum se lucrează într-o conferință organizată în Zoom?

LIVRESQ – Authoring Tool – instrument pentru crearea de resurse educaționale interactive
 Ce este LIVRESQ?
 Care este structura LIVRESQ?
 Cum realizez o lecție cu ajutorului acestui instrument?
 Cum utilizez o lecție realizată în LIVRSQ (distribuire către elevi, export)?

 

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Țară, țară, vrem testare”, cer reprezentanții elevilor. Silviu Morcan, președintele CNE: „Nu este posibil ca, după ce testele au fost promise și așteptate nepermis de mult, să blocăm întregul demers de lipsă de asumare, comoditate sau dezinteres”

Consiliul Național al Elevilor cere autorităților să asigure testarea elevilor așa cum au promis, înainte să se închidă din nou școala. „Nu este posibil ca, după ce testele au fost…
Vezi articolul

Evaluarea psihosomatică pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2019 – Cum se desfășoară evaluarea psihosomatică, ce trebuie să știe copiii și care sunt riscurile școlarizării înainte de vreme

Copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2019 pot să urmeze clasa pregătitoare numai după ce trec printr-o evaluare psihosomatică. Durează 20 de minute, se realizează la grădinițele de…
Vezi articolul