VIDEO Webinarul de luni pentru profesori a început la ora 11.00: instruire pentru folosirea Zoom și Livresq în predarea online

2.158 de vizualizări
Formarea online a profesorilor pentru folosirea de resurse digitale în procesul de învățare, în contextul în care școlile sunt închise pentru a limita epidemia de coronavirus, a început luni la ora 11:00. Acesta este al 3-lea Webinar la care Ministerul a convocat profesorii, de la debutul epidemiei. Tema cursurilor online de astăzi: folosirea platformelor Zoom și Livresq.

Zoom este o platformă de comunicare audio/video și de partajare a ecranului care permite conectarea simultană a unui număr mare de persoane.

Livresq este o platformă integrată pentru realizarea, publicarea, editarea, consultarea și gestiunea online a manualelor, cărților și materialelor digitale interactive.

Agenda webinar-ului de luni, 23 martie

Zoom – aplicație pentru webminare și interacțiune directă cu participanții
 Ce este și la ce se poate folosi Zoom?
 Cum se organizează o conferință în Zoom?
 Cum se accesează o conferință realizată în Zoom?
 Cum se lucrează într-o conferință organizată în Zoom?

LIVRESQ – Authoring Tool – instrument pentru crearea de resurse educaționale interactive
 Ce este LIVRESQ?
 Care este structura LIVRESQ?
 Cum realizez o lecție cu ajutorului acestui instrument?
 Cum utilizez o lecție realizată în LIVRSQ (distribuire către elevi, export)?

 

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Avantajele catalogului electronic, explicate de directorul unei școli dintr-o comună din județul Călărași: În afară de note și absențe, părintele vede dacă a fost activ la oră, dacă a venit fără manual

Liviu Moise, profesor de Istorie și directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Comuna Unirea (județul Călărași), a explicat pentru Edupedu.ro care sunt avantajele catalogului electronic: „În afară de note și…
Vezi articolul

Material susținut de proiectul 3DUTECH și ECDL România

Înscrie-te gratuit la Teach for future – concurs de lecții predate cu ajutorul imprimării 3D, indiferent de disciplină / Profesoara de limba română care a câștigat una dintre edițiile trecute: Cu ajutorul tehnologiei „elevii pot învăța mai usor și pot fi aduși astfel spre profunzimea actului de a învăța și de a selecta informația”

Până în data de 15 mai, profesorii din toată țara, indiferent că predau limba română, istorie, franceză sau chimie, se pot înscrie la concursul „Teach for future”. Aceștia trebuie să…
Vezi articolul