VIDEO Webinarul de luni pentru profesori a început la ora 11.00: instruire pentru folosirea Zoom și Livresq în predarea online

2.158 de vizualizări
Formarea online a profesorilor pentru folosirea de resurse digitale în procesul de învățare, în contextul în care școlile sunt închise pentru a limita epidemia de coronavirus, a început luni la ora 11:00. Acesta este al 3-lea Webinar la care Ministerul a convocat profesorii, de la debutul epidemiei. Tema cursurilor online de astăzi: folosirea platformelor Zoom și Livresq.

Zoom este o platformă de comunicare audio/video și de partajare a ecranului care permite conectarea simultană a unui număr mare de persoane.

Livresq este o platformă integrată pentru realizarea, publicarea, editarea, consultarea și gestiunea online a manualelor, cărților și materialelor digitale interactive.

Agenda webinar-ului de luni, 23 martie

Zoom – aplicație pentru webminare și interacțiune directă cu participanții
 Ce este și la ce se poate folosi Zoom?
 Cum se organizează o conferință în Zoom?
 Cum se accesează o conferință realizată în Zoom?
 Cum se lucrează într-o conferință organizată în Zoom?

LIVRESQ – Authoring Tool – instrument pentru crearea de resurse educaționale interactive
 Ce este LIVRESQ?
 Care este structura LIVRESQ?
 Cum realizez o lecție cu ajutorului acestui instrument?
 Cum utilizez o lecție realizată în LIVRSQ (distribuire către elevi, export)?

 

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marea barieră de corali din Australia, în „pericol grav” din cauza valului „marin de căldură”, avertizează oamenii de știință. Reciful a suferit a cincea mare albire în ultimii opt ani

Oamenii de ştiinţă avertizează asupra fenomenului devastator de albire a Marii Bariere de Corali, aflată în largul coastei statului australian Queensland, informează DPA, potrivit Agerpres. Potrivit organizaţiei neguvernamentale locale Climate…
Vezi articolul

Daniel David, rectorul Universității Babeș Bolyai, despre proiectul legii învățământului universitar, varianta Deca: Lucrurile arată bine, acceptabil, legea este bine conectată cu reformele europene / Cere Parlamentului decuplarea legilor și adoptarea mai rapidă a celei pentru universități

Rectorul Universității Babeș Bolyai de la Cluj-Napoca a declarat că, din perspectiva universității pe care o reprezintă „lucrurile arată bine, acceptabil” în privința proiectului de lege a învățământului superior. Profesorul…
Vezi articolul