Voluntariat al studenților în liceele din Timișoara, organizat pentru prevenirea fenomenului de bullying şi cyber-bullying

238 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Institutul Român de Educaţie a Adulţilor (IREA) va derula în luna noiembrie, în liceele din Timişoara, proiectul „Stop Cyber-Bullying”, prin care îi va ajuta pe adolescenţi să identifice mai bine fenomenul bullying şi va pregăti studenţi voluntari ai Universităţii de Vest Timişoara (UVT) pentru a desfăşura activităţi de prevenire a acestui fenomen, transmite Agerpres.
  • Proiectul „Stop Cyber-Bullying” este finanţat de municipalitatea Timişoara, prin Centrul de Proiecte.

Preşedinta IREA, Ana-Simona Negomireanu, a declarat, într-un comunicat de presă remis luni Agerpres, că intervenţia pe care o propune acest proiect are două dimensiuni.

„O primă dimensiune este de a face cunoscute efectele fenomenului de bullying, atât fizic cât mai ales cel din mediile online, în rândul elevilor din Timişoara, precum şi de a-i motiva pe elevi să devină agenţi de prevenţie a acestui fenomen. A doua dimensiune constă în a pregăti tineri studenţi voluntari cu un set de instrumente de intervenţie educaţională cu care să adreseze acest fenomen în liceele vizate.

În luna octombrie, tinerii studenţi din cadrul Departamentului de Ştiinţele Educaţiei de la UVT au fost instruiţi în tematica voluntariatului şi implicării lor în abordarea fenomenului de bullying în cadrul mai multor întâlniri de lucru, fiind dezvoltat şi un manual al voluntarului. În luna noiembrie, alături de lucrătorii de tineret de la IREA, studenţii vor merge în licee din Timişoara unde vor realiza un transfer de informaţii legate de modul în care trebuie abordate astfel de comportamente în mediul şcolar, se va discuta şi modul în care poate fi prevenit acest fenomen nociv pentru dezvoltarea lor emoţională”, spune Ana-Simona Negomireanu.

Aproape 73% dintre copii sunt victime ale fenomenului de bullying în şcolile din România, conform unui studiu sociologic realizat la nivel naţional de Asociaţia Telefonului Copilului. Acest fenomen este deja extins şi în mediul online, cunoscut sub numele de cyber-bullying, căpătând dimensiuni îngrijorătoare în contextul pandemic.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Directoarea Colegiului Național I.L. Caragiale din București: Unitatea cu 1300 de elevi și 80 de profesori este încadrată în clasa de risc seismic 3, dar “nu știu să vă spun” de ce – nu a fost făcută nicio expertiză în ultimii 30 de ani / “Eu de când sunt directoare le cer continuu și le cer în zadar”

Riscurile asociate lipsei expertizării privind riscul seismic în cazul multor unități de învățământ sunt reliefate de situația Colegiului Național I.L. Caragiale din București, prezentată de directoarea acestuia, Andreia Bodea, pentru…
Vezi articolul

Menţinerea şcolilor deschise în localităţile cu incidenţă a infectărilor sub 3 la mie, necesară, dar insuficientă, spune Consiliul Național al Elevilor: Azi se anunță ceva diferit de ieri, mâine nu se știe cum va mai fi

Consiliul Național al Elevilor consideră că măsura anunțată de Sorin Cîmpeanu de a menține școlile deschise în localitățile cu incidență a infectărilor sub 3 la mia de locuitori este necesară,…
Vezi articolul

Avocatul Poporului: măsurile propuse pentru reducerea costurilor cu transportul elevilor sunt insuficiente / Instituția cere Ministerului Educației să precizeze câți copii sunt beneficiari reali ai tichetelor sociale pentru sprijin educațional

Avocatul Poporului arată, printr-o adresă transmisă săptămâna aceasta Ministerului Educației, că reducerea cheltuielilor bugetare nu trebuie “să priveze copiii de o facilitate esențială a participării lor școlare” și că măsurile…
Vezi articolul