Inspectoratul Școlar Cluj întreabă elevii, părinții și profesorii despre “oportunitatea susținerii tezelor și a simulării examenelor naționale în acest an”

4.456 de vizualizări
Foto: © Konstantin Yuganov | Dreamstime.com
Elevii, părinții și profesorii din județul Cluj au fost întrebați de Inspectoratul Școlar Județean, printr-un mesaj online, despre “oportunitatea susținerii tezelor și a simulării examenelor naționale în acest an”, potrivit relatărilor mai multor părinți care au primit un formular de sondaj Google Forms pe care ar trebui să îl completeze.

În mesaj este solicitată părerea printr-un chestionar care va fi activ timp de o săptămână. Mesajul primit de la ISJ Cluj este următorul:

Stimați colegi, elevi și părinți,

Vă rugăm să vă exprimați opinia privind oportunitatea susținerii tezelor și a simulării examenelor naționale în acest an școlar, accesând link-ul de mai jos:
https://forms.gle/oNEPsQBxdFQQ2Aed7
Chestionarul este activ până vineri, 6 noiembrie 2020, ora 13.00″.

În chestionarul indicat erau două întrebări, iar titlul acestuia era: “Sondaj privind posibilitatea susținerii simulărilor pentru examenele naționale

Întrebările la care părinții, elevii și profesorii erau invitați să răspundă sunt:

1. Școala dumneavoastră poate asigura mijloace tehnice de evaluare eficiente pentru toți elevii?

2. Considerați utilă organizarea unei simulări la materiile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat?

După care participanții la sondaj au și posibilitatea de a-și argumenta răspunsul.

Citește și:
Să faci mai prost și mai puțin devine noua politică educațională de stat. Despre eliminarea tezelor școlare

Foto: © Konstantin Yuganov | Dreamstime.com Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii
  1. Dar nu mai bine puneau intrebarea: sunteti de acord cu posibilitatea de a nu mai avea pretentii de la scoala, de la inspectorate scolare, de la ministru, de la profesori si de la autoritatile locale si sa le fie platite salariile (acum si marite, tot la gramada) ca si pana acum, adica de pomana pentru 90% dintre ei???!
    Adica, vreti sa imi spuneti ca e in regula sa nu se mai dea teze si simulari (niciun profesor dedicat nu va spune ca nu sunt solutii, el le cauta si chiar le gaseste) in anul in care a suferit atatea modificari de structura examenul de evaluare nationala la clasa a VIII-a, dupa 9 ani de lipsa a manualelor… Daca se pune intrebarea, inseamna ca cineva o considera solutie valida, ceea ce e inimaginabil!

  2. O întrebare care nu trebuia pusa.
    Elevii și părinții nu știu decât sa aibă pretenții absurde în vreme de pandemie.
    Trebuia comunicata clar hotărârea fireasca de a nu se tine anul acesta teze și nici simulări.

  3. Evul mediu, partea sa întunecată, se impune cu mijloace „democratice” ! În loc să să caute metode prin care învățământul să se desfășoare conform legii în vigoare, se caute metode prin care să se eludeze legea. Examenele se pot da în siguranță, ferite de fraude, și online folosind aplicații informatice adecvate. Una dintre ele se numește S(afe)E(xam)B(rowser) care poate fi integrată în orice platformă educațională solidă ( MOODLE, ILIAS, etc. ) sau de sine stătător ( vezi https://safeexambrowser.org/news_en.html sau alternative la https://www.softwaresuggest.com/safe-exam/alternatives ).

  4. Chestionarul se numeste: Sondaj privind posibilitatea susținerii simulărilor pentru examenele naționale si nu daca este oportun sa se sustina tezele, asa cum ati indicat in titlul articolului si in text,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Elevilor: Orice altă legitimație de călătorie în afara abonamentului, inclusiv biletele, va fi acceptată pentru decontarea navetei școlare, ca urmare a deciziei CCR

Consiliul Național al Elevilor anunță că “salută decizia Curții Constituționale de a constata caracterul neconstituțional al sintagmei ‘pe bază de abonament’ enunțată în articolul 84 alin. 3 din cadrul Legii…
Vezi articolul

Iohannis: ”Încurajez părinții să-şi trimită copiii la şcoală dacă sunt sănătoşi. Dacă nu sunt sănătoşi, să-i ţină acasă. Atât de simplu este” / Pentru sindicate: “Nu cred că se va boicota începerea anului şcolar”

Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri într-o conferință de presă la Cotroceni că îi încurajează pe toți părinții să își trimită copiii la școală dacă aceștia sunt sănătoși, iar dacă…
Vezi articolul