Concurs de debut literar: “Primul roman” – Scriitorii aflați la început de drum sunt încurajați să trimită prima creație / Volumul câștigător primește 10.000 de lei și un tiraj de 1.000 de exemplare

796 de vizualizări
Sursă foto: litera.ro/blog / Afiș oficial
Scriitorii talentați și aflați la început de drum au ocazia ca primul lor manuscris să fie citit de scriitori români de prestigiu, premiat și publicat în cadrul concursului “Primul roman”, organizat de Editura Litera în parteneriat cu Idea::Bank. Se desfășoară în perioada 17 iunie – 13 septembrie 2021, iar textele se pot trimite până pe 19 iulie. Fișa de participare se descarcă de aici, iar regulamentul se poate citi aici.

Autorul câștigător va fi recompensat cu un mare premiu în valoare de 10.000 de lei și cu titlul imprimat în 1000 de exemplare. Câștigătorii locurilor doi și trei vor primi vouchere în baza cărora să își cumpere cărți de pe Litera.ro și li se vor publica și lor manuscrisele în tiraje de câte 500 de cărți.

Calendarul etapelor:

  • Etapa 1: 17 iunie – 19 iulie  – Înscrierea
  • Etapa 2: 21 iulie – 23 august – Jurizarea
  • Etapa 3: 25 august – Anunțarea câștigătorilor
  • Etapa 4:  13 septembrie – Festivitatea de premiere

“Textul înscris în concurs va putea aborda orice temă și va respecta canoanele speciei literare (roman). Va conține minimum 70.000 de cuvinte și maximum 120.000 de cuvinte. Textele creațiilor literare vor fi scrise în limba română, editate în Word, cu diacritice și cu ortografia în vigoare. Fontul folosit va fi Arial, de mărimea 12, la 1,5 rânduri (spațiul între rânduri va fi de 1,5)”, se menționează în anunț.

La concurs pot participa toate persoanele fizice cu cetățenie română, având vârsta de peste 18 ani şi care îndeplinesc toate condițiile prevăzute de Regulamentul Oficial. Participanții trebuie sa nu fi publicat niciun roman până la data definitivării concursului, respectiv nicio operă epică unitară, mai lungă de 25.000 de cuvinte.

Creațiile literare se vor trimite pe e-mail, în format .doc (ca atașament), la adresa primulroman@litera.ro (între 17 iunie și 19 iulie 2021). Vor fi însoțite neapărat de fișa de participare completată cu date personale: nume, prenume, vârsta, adresa poștală, adresa de e-mail, număr de telefon, titlul romanului înscris în concurs, o scurtă descriere a acestuia (maximum 150 de cuvinte), numărul total de cuvinte.

Organizatorii notează următoarele precizări:

Cine va desemna câștigătorii?

Câștigătorii concursului vor fi desemnați de un juriu format din 4 membri: Doina Ruști (scriitor) – președintele juriului, Radu Aldulescu (scriitor), Cristina Bogdan (profesor universitar, critic literar) și Mihai Ene (scriitor).

Care sunt criteriile de selecție?

Membrii juriului vor acorda premiile în funcție de: creativitate, originalitate, claritate și corectitudine în exprimare prin acordarea de puncte de la 1 la 10. În total vor fi desemnați trei câștigători, cate unul pentru locul I, II si III. Clasamentul va fi stabilit în funcție de punctajul obținut de fiecare lucrare.

Ce premii vor primi cei trei câștigători?

Manuscrisul câștigător va fi publicat într-un tiraj de minim 1.000 de exemplare, iar câștigătorul va fi premiat cu un card bancar cu o valoare de 10.000 lei net.

Câștigătorul locului 2 va primi un voucher în valoare de 1.000 de lei, în baza căruia își poate achiziționa cărți pe Litera.ro, iar manuscrisul său va fi publicat într-un tiraj de 500 de exemplare.

Câștigătorul locului 3 va primi un voucher în valoare de 500 lei, în baza căruia își poate achiziționa cărți pe Litera.ro, iar manuscrisul său va fi publicat într-un tiraj de 500 de exemplare.

Manuscrisele câștigătoare vor fi publicate prin grija și cheltuiala organizatorilor, iar premiile vor fi decernate în prezenta juriului și a sponsorului, fiind invitați, de asemenea, toți concurenții. În condițiile în care contextul sanitar nu va permite participarea fizică, evenimentul va avea loc online, pe platforma Zoom.”

Totodată, volumul ales câștigător va fi publicat în colecția editurii “Biblioteca de proză contemporană”, coordonată de Doina Ruști.

Consultă regulamentul complet aici.

Sursă foto: litera.ro/blog / Afiș oficial

Citește și:
Opt universități de top din Franța, Germania, Ungaria, Italia, România, Suedia și Marea Britanie au stabilit dezvoltarea unor programe comune de studii, în mediul digital, prin alianța CIVICA
Învățare bazată pe joc: Cum să aduci jocurile tradiționale în învățarea limbilor străine
Peste 98% din elevii din mediul rural, înscriși în programul „Vreau în clasa a 9-a”, au participat la BAC – World Vision România
EXCLUSIV Corectarea la examene va fi digitalizată de anul viitor. Ministrul Educației: Scanarea lucrărilor pe care se aplică un cod de identificare se va face în sala de examen, în prezența candidaților. Corectarea va fi online, făcută de evaluatori care nu pot comunica între ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EVALUARE STANDARDIZATĂ 2022 Începe prima evaluare privată, în masă, a elevilor din școlile de stat, cu subiecte care nu sunt făcute de Ministerul Educației și care, pentru Matematică și Istorie, nu sunt nici măcar omologate / Cum arată întrebările și raportul „narativ-descriptiv”

De luni, elevii care doresc să fie testați din 329 de școli alese de Ministerul Educației vor susține câte 2 teste standardizate în zile diferite, la Limba română și la…
Vezi articolul